27.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

PGD Šentjur z novim vodstvom

Rednega letnega občnega zbora Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur (PGD) se je poleg 54 članov društva udeležilo še nekaj predstavnikov sosednjih gasilskih društev, predsednik Gasilske zveze Šentjur Janko Cerkvenik in podžupan Robert Polnar.
Društvo, ki praznuje 139. letnico obstoja, je izvolilo tudi novo vodstvo. Za predsednika društva je kandidiral Andrej Koprivc, za poveljnika pa Danilo Matuš. Volilni rezultati so razkrili, da je v društvu precejšnja razdvojenost. Od 54 članov, ki so imeli volilno pravico, je novega predsednika Koprivca podprlo 31 članov, 23 pa ne. Identičen rezultat  je dosegel tudi poveljnik Matuš.
Novi predsedniik je v  svojem programu na kratko podal prednostne naloge za leto 2013. V tem letu se bodo aktivno pripravljali na 140-letnico delovanja društva. Želi si, da bi društvo ob obletnici pridobilo tudi novo gasilsko vozilo GVC 24-50, katerega ocenjena vrednost je 200.000 EUR, poleg tega pa še poveljniško vozilo in vozilo za servis gasilskih aparatov znamke Renault Kangoo, ki je trenutno še v lasti PGE Celje. Poudarek bo tudi na sanaciji gasilskega doma – garažna vrata, nova okna. Za sodelovanje bo naprosil tudi Gasilsko zvezo Šentjur. Podpredsednik društva bo Samuel Pušnik. Še krajšo predstavitev svojega dela je podal novi poveljnik PGD Šentjur Danilo Matuš. »Moje gledanje na operativni del društva sem predstavil že na sestanku članstva,« se je hitro izmuznil poveljnik. Po planu bodo nadaljevali s temeljnim delom društva s poudarkom na izobraževanju. Tudi on podpira posodobitev voznega parka in opreme. (J. G.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več