7.9 C
Šentjur pri Celju
24/02/2024
sentjur.net

Piki zapeli (v) novi dvorani

Dobje, 10. december 2023 – Občani Dobja so močno ponosni na obnovljen kulturni dom v trgu kraja. Zdravico so mu s koncertom minulo nedeljo zapeli tudi člani ansambla Pik, ki so prav v Dobju krenili na svojo, zdaj že skoraj desetletje trajajočo glasbeno pot.

Pozno nedeljsko popoldne je bilo za glasbeno razvajanje pravšnje, da se je dvorana zapolnila do zadnjega kotička. Pikovci so si vzeli skoraj akademskih 15 minut zamude. Pozen prihod je uvodoma razjasnil videoposnetek priprav na koncert. Fantje so namreč v dobjanski gostilni čakali na začetek koncerta, a ob dobri kapljici zaspali. V dvorano so tako z glasbo pomopozno vstopili pri zadnjem vhodu tik pred zdajci – no, že za zdajci. Številno občinstvo jim zamude ni zamerilo, že ob prvih taktih, ki jih je ansambel zaigral pred odrom, so glasno ploskali. Šlo je za staro koračnico, te so tudi močno povezane z nastankom ansambla Pik. Vodja in kitarist Jan Čater je razjasnil, da so njihovi vzorniki Šentjurski muzikanti, ki so znani po negovanju glasbe za tovrstne sestave. Tudi zato so jim Pikovci posvetili začetek koncerta. Čater je izrazil veselje, da je dobjanska dvorana obnovljena, saj jih na ta kraj vežejo lepi spomini: “Leta 2014 smo tu prvič javno nastopili kot ansambel Pik in osvojili prvo nagrado na Pokaži kaj znaš.”

Pikovci Jan Čater, Žan Vodeb, Matej Frece, Žan Trupej in Branko Bratec so na odru pokazali več svojih glasbenih atributov. Med drugim petje na pogrebu, klapske melodije in zabavni program. Posebni gost večera je bil Žlajfekov Anza. Navrgel je več modrosti, ošvrknil tudi člane ansambla, z mojstrstvom ljudskega humorja pa dodobra nasmejal poslušalce v dobjanski dvorani.

Koncert ni mogel miniti niti brez, po petju sodeč, med publiko že dobro utrjenimi avtorskih skladb ansambla Pik. Med njimi Sreča drugih, s katero so letos poleti zmagali na festivalu narodnozabavne glasbe Števerjan. Tudi sicer so Pikovci dobro znani na festivalskih odrih, če naštejemo le znana Graško Goro in Vurberk in seveda Pokaži kaj znaš. Ravno ta je pomembno nakazala smer njihove poti, ki jo bodo, kot smelo napovedujejo fantje, ob 10. obletnici kronali z nečim posebnim.

Sorodne novice

Od jubilejne prireditve do festivala

Tjaša Ferlež

Niti tat ne more pošteno krasti

Tjaša Ferlež

Glasbena božična zgodba napolnila srca mnogih ljudi

Tjaša Ferlež

Sončki pripravili predbožično darilo za poslušalce

Tjaša Ferlež

Anabel povabila “Ob kavi” na vrt Ipavčeve hiše

Jure Godler

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več