6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Plesno-gledališka predstava navdušila občinstvo

Mladinski center Šentjur (MCŠ), ki deluje pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko, vedno rad prisluhne idejam mladih in jih pri uresničevanju le teh tudi podpre. Tako je ekipa mladinskega centra podprla in mladim pomagala pri realizaciji plesnogledališke predstave. Ideja zanjo je nastala novembra lani, na vajah plesne skupine Elipsa, ki deluje pod okriljem MCŠ-ja.
Da pa ni ostalo le pri ideji so poskrbele Katarina Pusser, Maja Selič, Anita Lubej in Monika Vesič, ki so ob pomoči mentorice mladinskega centra napisale scenarij. Sledile so priprave koreografije, za kar so poskrbele Mojca Zupanc, Ana Palčnik ter Monika Oset in dva meseca plesnih in gledaliških vaj. Sodelovalo je 28 mladih prostovoljcev od tega kar 10 v tehnični ekipi.

O zgodbi

Sošolke povezuje in deli ljubezen do plesa, zaradi česar se razdelijo na dve skupini. Odnos med njimi se še dodatno zaostri, ko se dekleti iz obeh skupin zaljubita v istega fanta, sošolca v razredu. Dekleta se odločijo, da lahko samo plesni dvoboj določi zmagovalca. Pričnejo se priprave za zmagovalno koreografijo, vendar pa je
nepričakovan dogodek popolnoma spremenil potek in izid tekmovanja. Prej skregane sošolke se odločijo, da bodo pozabile na stare zamere in odslej plesale samo še skupaj. Zgodba, ki jo je vsak tako ali drugače lahko izkusil v svojem življenju in ki je del odraščanja vsakega mladostnika.
(V. S.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več