14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Po atraktivnih točkah okoli Slivniškega jezera

Gorica pri Slivnici, 17. september 2023 – Danes se je začel Evropski teden mobilnosti. V skoraj petdesetih državah, imenu navkljub ne le v Evropi, v tem času poteka promocija trajnostnih oblik mobilnosti. Med tri tisoč sodelujočimi mesti je tudi Občina Šentjur. Med prvimi aktivnostmi je bil pohod okoli Slivniškega jezera. Planinsko društvo Slivnica pri Celju ga je pripravilo že drugič, le da tokrat pot ni vodila povsem okoli Kozjanskega morja.

Kot je na izhodišču zbranim planincem dejal predsednik slivniških planincev Boštjan Rosenstein, so se letos odločili za pohod mimo nekaterih “atraktivnih točk”, ki niso na poti sicer dobro obiskane poti S klopce na klopco. Pot jih je izpred kulturnega doma v Gorici pri Slivnici najprej vodila do novega parka Grasselli v središču kraja, nato pa po gozdu – mimo gnezdišča lesne sove – okoli Gradišča do brane oz. jezu Slivniškega jezera. Pot so ob vodi nadaljevali proti Pesekam, kjer je ena od klopc na poti S klopce na klopco. Po grebenu hriba so se podali še do redko obljudene jase, s katere se odpira mnogim prej neviden razgled na jezero in širšo okolico. Pohodniki so še zadnje napore usmerili v spust do nabrežja Slivniškega jezera po gozdni stezi, od tam pa do Ramne, kjer je sledilo okrepčilo.

Vodnik Boštjan Rosenstein je že namignil tudi na dogajanje ob Evropskem tednu mobilnosti v naslednjem letu. K pohodu bi si želeli dodati uporabo javnega potniškega prometa in na ta način obiskali še kakšen kraj v občini.

Sorodne novice

Slivniški planinci bodo korakali za novim predsednikom

ViP

S kolesom ali peš je trajnostna mobilnost

Jure Godler

V pokoronski čas s pomlajenimi vodniškimi vrstami

ViP

Varno in zdravo s trajnostno mobilnostjo

Jure Godler

Za praznik športa obhodili domače gričke

ViP

Vožnja s kolesi, sprehod in avto v garaži je “in”

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več