-1.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2020
sentjur.net

Po dvajsetih letih mlaj znova postavili ”na roke”

Gorica pri Slivnici, 26. april 2017 – Na predvečer Dneva proti okupatorju se je letos na parkirišču pri avtobusni postaji v Gorici pri Slivnici zbralo nekoliko več ljudi kot navadno. Po 20 letih se je v PGD Slivnica pri Celju znova porodila ideja, da bi prvomajski mlaj, ki je letos meril rekordnih dobrih 29 metrov, znova postavili ”na roke”, kot se je v pozdravu hudomušno izrazil Milenko Tanšek, predsednik domačega gasilskega društva in pobudnik postavitve na star način. Na pomoč so priskočili in vrnili pomoč tudi t. i. Fantje s Kamenega in nekateri člani PGD Sveti Štefan, saj so Slivničani obema društvoma pomagali pri postavitvi tudi na njihovih domačih terenih.

Smreko, ki jo je daroval domačin Aleš Jagodič, so postavljači postavili ob jasni ”komandi” Matije Kovačiča in Jožeta Žabrla v dobre pol ure. Navdušenje nad opravljenim delom je bilo veliko tako med postavljači kot lepim številom opazovalcev. Večer so zaključili ob dobrotah, ki jih je pripravil nežnejši del domačega gasilskega društva in žlahtni kapljici Urbanskih vinogradnikov. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Milenko Tanšek: “Na domačih tleh se počutim svobodnega”

Jure Godler

Okrnjena zasedba vinogradnikov potrgala grozdje na krožišču

Jure Godler

Jubilej mašniškega posvečenja Marka Šramla

Majda Rezec

Potegnili črto pod jubilejno leto

ViP

Trgatev kronala vodnjak in odojek

ViP

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več