19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Po korona pavzi, ponovno na pohod

Dolga gora, 16. 10. 2021 – V soboto, 16. oktobra je po dobrem letu znova potekal skoraj tradicionalni pohod članic Gasilske zveze Šentjur. Letošnje leto so pohod organizirali člani in članice Prostovoljnega gasilskega društva Dolga Gora. Pohod je bil planiran že v preteklem letu, ampak ga zaradi korone lani niso mogli speljati. Letos pa se je situacija malce obrnila in tako so lepo vreme in ugodne razmere lahko izkoristili in pohod tudi izpeljali.

Popoldan so se prijavljene članice zbrale pred gasilskim domom v Dolgi Gori in od tam nadaljevale pot. Od gasilskega doma, so se podali mimo železniške postaje, čez gozd, nato so prečkali regionalno cesto Ponikva  – Dolga Gora, se podali še enkrat po gozdni poti na Ostrožno ter vse do ekološke kmetije Valpatič, kjer so uživale in preizkušale njihove dobrote. Nazaj so se podale po cesti okoli Dolge Gore in zaključile srečanje v prijetnem vzdušju, hrani in pijači v gasilskem domu v Dolgi Gori. Poleg dobre energije, smeha in prijetnega druženja je za dobro klimo poskrbelo še vreme. Toplo sonce in prijetne temperature so druženju dale še posebno vrednost. Kljub ne tolikšni udeležbi je dan minil v prijetnem vzdušju. (Tjaša Ferlež, Foto: PGD Dolga Gora) 

Sorodne novice

V tretje je članicam uspelo izpeljati druženje

Tjaša Ferlež

PGD Dolga Gora: Bogatejši za nove gasilce pripravnike

Jure Godler

Ob Kocenovi soboti po »Poti treh ponkovških mož«

Tjaša Ferlež

Po poti razbojnika Guzeja na Prevorju

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Prvi maj na Slivniškem jezeru v mehurčku

Jure Godler

Ko zazvoni klic na pomoč, ne razmišljaš o virusu

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več