16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Po letu dni ponovno jazzali na Ramni

Gorica pri Slivnici, 2. 7. 2021 – Big band Šentjur je znova ob priljubljenem lokalu Ramna Slivniško jezero po letu premora pripravil svojo odmevno prireditev Ramna Jazz. Prireditev je potekala v sklopu prireditev Šentjurskega poletja. Že ob 19.00 uri je bilo videti, da bodo obiskovalci ponovno do zadnjega kotička napolnili avditorij. Tokrat so imeli obiskovalci tudi možnost rezervacije miz, te inovativne rešitve pa se je poslužila kar večina obiskovalcev.

Big Band Šentjur deluje od leta 2007, vendar je zgodovina skupine še nekoliko daljša, saj so prvi člani že nekaj let prej igrali v nekoliko drugačni izvedbi. Januar 2007 pa je za Big band pomenil prelomnico, saj se je skupina dokončno oblikovala v zasedbo Big band Šentjur. Umetniški vodja je že vse od leta 2017 saksofonist Žiga Vešligaj. Skupina vsako leto pripravlja tradicionalne koncerte in nastopa po številnih prireditvah širom po Sloveniji.

Bigbandovci delujejo že več kot 12 let, v njihovih vrstah pa imajo številne odlične glasbenike. Za petje so poskrbeli odlični pevci Julija Lubej, Matic Plemenitaš in Primož Pečar. Bigbandovci so se poleg standardnega popevkarskega repertoarja lotili tudi tistega malo manj klasičnega za tovrstne sestave. Organizatorji so šentjurskemu občinstvu pripravili odličen glasbeni večer, ki ga lahko z lahkoto uvrstimo v presežek Šentjurskega poletja. (Tjaša Ferlež, Foto: FotoMaja)

Sorodne novice

Na vrata trka koronsko Šentjursko poletje

ViP

Big band Šentjur: S popevkami med zvezde

Tjaša Ferlež

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Pesmi iz škatlice vžigalic

Tjaša Ferlež

Znova bosi ob ritmih bossa nove

ViP

Pridih Orienta v Zgornjem trgu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več