1.5 C
Šentjur pri Celju
25/10/2021
sentjur.net

Po mladini so se v nedeljo med sabo udarili še člani

Gorica pri Slivnici, 27.6.2021 – V nedeljo je v Gorici pri Slivnici potekalo tekmovanje Gasilske zveze Šentjur, kjer so se tokrat pomerile še ekipe članic in članov A, članic in članov B ter ekipe veterank in veteranov. Od 8. do 12. ure se je med sabo pomerilo 28 ekip. Od tega 12 ekip članic in članov A ter 12 ekip članic in članov B, ki so tekmovali v vaji z motorno brizgalno ter navezavo gasilskega orodja. Med sabo pa so se pomerile tudi 4 ekipe starejših gasilcev, ki so se pomerili v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti.

Po dobrih dveh letih je Gasilska zveza Šentjur ponovno lahko organizirala tekmovanje, vendar pod strogimi pravili, ki so se jih morali držati tako tekmovalci kot organizatorji zaradi razmer v zvezi s Covidom. Tekmovanje je kljub vročemu vremenu bilo zelo uspešno. Ekipe so znova pokazale svoj športno-tekmovalni duh in navdušile s svojimi rezultati. Treba je poudariti, da je bilo v vročem dopoldnevu s strani gasilske zveze poskrbljeno za hladno pijačo, ki jo je vsaka ekipa dobila s prijavo pri A-komisiji. Tekmovanje sta poleg sodnikov in mentorjev spremljala tudi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej in poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok.

Rezultati 

Pri članicah A so zmagale gasilke PGD Ponikva pred gasilkami PGD Lokarje. V kategoriji člani A so bili najhitrejši gasilci PGD Lokarje, drugo mesto so osvojili gasilci PGD Loka pri Žusmu in tretje PGD Ponikva. V kategoriji članic B je tekmovala samo ena ekipa članic PGD Kalobje. Doletela jih je čast spuščanja zastave, kar je pomenilo konec tekmovanja. V kategoriji člani B so bili najboljši gasilci PGD Slivnica pri Celju, pred Planinčani in Kalobčani. Med starejšimi gasilci pa so si prvo mesto priborili veterani PGD Slivnica pri Celju, drugo mesto so osvojili veterani z Lokarij, tretje pa iz Dramelj. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

V krožišču potrgali velikanske grozde

Jure Godler

Za praznik športa obhodili domače gričke

ViP

V spomin Grassellijev v Gorici pri Slivnici kmalu park

ViP

Poletje zašpilili s hladno deželo

ViP

80 let od mučeništva Janeza Kranjca

ViP

Po Gorici pri Slivnici medved viden tudi v Dobju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več