-5.5 C
Šentjur pri Celju
06/02/2023
sentjur.net

Po nevihti je posijalo Sonce

Ponikva, 13. maj 2022 – Na deževen petkov večer so člani Mešanega pevskega zbora Sonce v domači Farni cerkvi na Ponikvi pripravili pravi poletni večer. Kljub dežju, je na Ponikvi posijalo sonce in ogrelo srca prav  vsakega obiskovalca na koncertu. V glavni vlogi so tokrat bili prav pevke in pevci, ki so obiskovalcem postregli s pestrim naborom različnih pesmi. Koncert  je na svoj humorističen način povezoval pevec Miha Kundih, skupaj s sovoditeljico, prav tako pevko Evo Javornik. Občinstvo je do zadnjega kotička napolnilo cerkev, z zbijanjem šal in zabavanjem pa voditelja nista prizanesla niti zborovodkinji Andreji Ocvirk. Med množico obiskovalcev sta še posebej lepo pozdravila njihovo največjo oboževalko zbora Slavo Kovačič, ki ni izpustila nobenega koncerta Sončkov.

Akustika cerkve

Sončki so se odločili, da letošnji koncert pripravijo v farni cerkvi na Ponikvi, kjer so njihove pesmi zaradi akustike prišle še toliko bolj do izraza. V svojem progamu so nanizali lepo število pesmi za dušo in ponovno dokazali, da pojejo s srcem in za občinstvo. Gosti večera so bili skupina Saxofour pod mentorstvom Žige Vešljigaja.  Za njimi pa so na oder ponovno stopili Sončki. Na kitari sta se izkazala Jan Kolbič in Roman Ocvirk, na klavirju Marko Golež in v vlogi solistke Mojca Podkrižnik. Koncert pa sta obiskala tudi župan mag. Marko Diaci in podžupanja Silva Koželj. Prijazno dobrodošljico in čestitke ob njihovem koncertu pa je zbranim zaželel tudi domači župnik Alojz Kačičnik. Po deževnem začetku večera, je na koncu zmagalo sonce in odgnalo dež daleč stran od naših krajev. (Tjaša Ferlež, foto: Danijel Berden)

Sorodne novice

Sonce pričaralo božično skrivnost

Tjaša Ferlež

Koncert v spomin na prof. Edija Goršiča

Jure Godler

Predstavili zborovsko ustvarjanje Josipa Ipavca

Jure Godler

Ramna jazz na plažo zvabila množico poslušalcev

Jure Godler

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

V jakobški dolini že od nekdaj ubrano pojo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več