-0.1 C
Šentjur pri Celju
02/03/2021
sentjur.net

Po opravljenem delu v okolici sedaj še v objekt

Kalobje, 18. 1. 2019 – Prostovoljno gasilsko društvo Kalobje je v prenovljenih društvenih prostorih pripravilo že 53. občni zbor. Občni zbor je vodilo delovno predsedstvo v sestavi Jože Arzenšek kot predsednik in Marko Selič in Janko Belina kot člana. Poročilo o delovanju društva je podal predsednik Franc Trupej. Poudaril je, da so na začetku leta nameravali kupiti zemljo ob gasilskem domu, vendar so se ob razpravi odločili, da v ta nakup ne gredo. Tradicionalno so pripravili postavitev mlaja in kresovanje, v čast sv. Florjana so s pobratenim društvom iz Brezij organizrali mašo. Skupaj s KS Kalobje so organizirali pohod po obrobjih Kalobja ter ob cerkvenih praznikih “sladko ime” organizirali zbiranje finančnih sredstev.

Sredi leta so začelli s prenovo društvene dvorane in stranišč. Znižali so strop, uredili luči, prepleskali stene in dodali vitrine za društvene pokale. V decembru so odlično opravili ocenjevanje društev. Operativno poročilo je podal poveljnik PGD Kalobje Dejan Hribernik. Kalobški gasilci so imeli mirno leto, kar se tiče požarov, poklicani so bili na pomoč PGD Šentjurpert, kjer je zagorela trava, drugih intervencij niso imeli. Zato so se bolj posvečali vajam in izobraževanju gasilcev.

Kviza mladine Gasilske zveze Šentjur so se udeležili s štirimi ekipami, od tega sta se dve ekipi udeležili regijskega tekmovanja v Radečah. Prav tako so bili aktivni na tekmovanjih tudi člani. “Pohvaliti moram ekipo pionirjev, ki se je uvrstila na regijsko tekmovanje v Zreče in ekipo članic B, ki redno posegajo po pokalih na občinskem tekmovanju,” je dodal Hribernik. Ob mesecu požarne varnosti so organizirali so taktično vajo na posestvu Matizl ter se udeleževali tudi ostalih požarnih vaj.

O planih društva

O planu delu društva v letu 2020 je govoril predsednik društva Trupej. Držali se bodo plana Gasilske zveze Šentjur. Z obnovitvijo tal bodo dokončali dela v dvorani in kuhinji. Obnovili bodo motor avtocisterne in če bo kaj denarja ostalo, bodo vložili v garažo – zaščitno opremo. V nadaljevanju občnega zbora so podelili priznanja in nagrade članom.

Zbrane pa je pozdravil tudi prvi mož občine Šentjur, župan mag. Marko Diaci. Zahvalil se jim je za požrtvovanjo delo, humanitarnost in pomoč ljudem v stiski. Zaželel jim je, da tudi letos ne bi imeli intervencij, pohvalil pa jih je, ker vlagajo v izobraževanje gasilcev. “Dejstvo je, da so gasilci ena izmed redkih organizacij, ki združujejo red, ki vzgajajo naše mlade državljane in državljanke v nekem redu in s tem vzpostavljajo hierahijo,” je še dodal.

Spregovoril je tudi poveljnik GZŠ Martin Cmok. Izpostavil je aktivnosti GZŠ v letu 2020. Med drugim je izpostavil, da bodo dokončali sofinanciranje vozila GVC 16-25 za PGD Lokarje ter “rak rano” zamenjavo že skoraj 30 let stare gasilske cisterne PGD Šentjur. Pet tečajnikov obiskuje izobraževanja za gasilske častnike, prav tako so v teku predavanja za operativne gasilce. V jeseni bodo pripravili tudi tečaj za višje gasilce. Po dobri uri so zaključili redni občni zbor in se v nadaljevanju še poveselili, gasilke pa so jim pripravile večerjo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ko zazvoni klic na pomoč, ne razmišljaš o virusu

Tjaša Ferlež

PGD Lokarje: Zborovali mladi gasilci

Tjaša Ferlež

Mesec žensk na čelo društva Sveta Helena prinesel predsednico

ViP

Prihodnje leto praznujejo 75. letnico delovanja

Tjaša Ferlež

PGD Dobje: Humanitarnost pokazali s prostovoljnimi deli

Tjaša Ferlež

Damjana Čakš postala predsednica PGD Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več