23.1 C
Šentjur pri Celju
10/07/2020
sentjur.net

Po ritmu plesali v Dobju

Dobje, 20. 3. 2016 – Po dveh letih je šentjurska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ponovno organizirala območno srečanje odraslih folklornih skupin. Letos so se dogodek, ki poteka pod nazivom Kojter šivamo, odločili izpeljati v Dobju, kjer so bili tega zelo veseli. To se je tudi pokazalo minulo nedeljo, 20. marca, ko so Dobjani kar lepo zapolnili tamkajšnji kulturni dom. Na srečanju je sodelovalo pet folklornih skupin, ki so nas s petjem in plesom popeljali v stare čase. Prva je na oder stopila Folklorna skupina Blagovna ter tako prebila led, sledilo je Folklorno društvo Sv. Štefan, nato Mladinska folklorna skupina Lintvar z najnižjo povprečno starostjo nastopajočih, v Dobje je prišla plesat tudi Folklorna skupina Kozje, zaključilo pa je Folklorno društvo Šentjur. Vse nastope je skrbno spremljala strokovna ocenjevalka, dolgoletna folkloristka Neva Trampuš, ki bo tudi določila, ali se bo katera izmed predstavljenih skupin uvrstila na regijsko srečanje konec maja v Slovenske Konjice.

Na začetku prireditve je vse nastopajoče in svoje občane pozdravil župan občine Dobje Franc Leskovšek, ki je bil vidno zadovoljen, da se tovrstni večeri odvijajo v njihovem kraju, kjer je tudi dolga leta delovala folklorna skupina. Hkrati je izrazil upanje, da se bo v Dobju zvrstilo še kakšen podoben dogodek.  Med plesne nastope je obiskovalce popeljal voditelj Tomaž Koštomaj, ki je zbrane nemalokrat tudi nasmejal s svojimi humornimi domislicami. (N. M.)

Sorodne novice

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Pralne zaščitne maske za vsa gospodinjstva v Občini Dobje

Jure Godler

#koronaintervju št. 13 – Lidija Čadej, občinska uradnica

Jure Godler

Dobjanski večer: Od Prešerna, Valentina do pusta…

Jure Godler

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler

Poleg gibanja je pomembna tudi prehrana

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več