18.6 C
Šentjur pri Celju
20/08/2022
sentjur.net

Po Slomškovi romarski poti do Žičke Kartuzije

Ponikva, 25. junij 2022 – V soboto se je pod okriljem društva Slomškova romarska pot in v organizaciji občin Slovenske Konjice, Vojnik, Šmarje pri Jelšah in Šentjur več pohodnikov odpravilo na pohod ob dnevu državnosti po Slomškovi romarski poti s skupnim ciljem v Žički Kartuziji. Takšen pohod poteka vsako leto že od leta 1999 oz. od Slomškove beatifikacije. Letos je bil organiziran iz dveh izhodiščnih točk, vsem pa je bil skupni cilj prihod v Žičko Kartuzijo. Prva pot je vodila iz Nove Cerkve, od koder so pot nadaljevali čez Frankolovo, Črešnjice do Žičke Kartuzije. Druga pot pa je vodila iz Šmarja, vse do Sloma pri Ponikvi in nato do Ponikve ter od tam naprej do skupnega cilja v Žički Kartuziji.

Skupen zaključek in sv. maša

Med pohodniki jih je bilo nekaj tudi s Ponikve, ki so z dobro voljo in strumnim korakom premagali želeno pot in prišli do cilja. Romarji so bili deležni gostoljubnega sprejema in pogostitve v postojanki dobrodušnih domačinih skozi pot. V popoldanskih urah, ko so na cilj prispeli pohodniki obeh skupin, je sledil kratek kulturni program, kasneje pa tudi tradicionalna sv. maša, ki jo je vodil mariborski madškof msgr. Alojz Cvikl. Za pogostitev udeležencev je poskrbela občina Slovenske Konjice, za vse pohodnike pa je bil po končani prireditvi organiziran tudi prevoz do izhodiščnih točk. (Tjaša Ferlež, foto: organizatorj)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več