18.1 C
Šentjur pri Celju
24/05/2020
sentjur.net

Po svečnici še o minulem letu v naših župnijah

Šentjur, 6. 2. 2020 – Župan mag. Marko Diaci je tudi letos po svečnici v četrtek, 6. februarja, tradicionalno gostil župnike iz župnij šentjurske občine. Srečanje je vsako leto namenjeno formalnim in neformalnim pogovorom o dogajanju v Občini Šentjur in njenih župnijah, pri čemer je župan predstavnike župnij seznanil z novostmi in načrtovanimi investicijami po občini. Župnikom se je zahvalil za predano delo v župnijah in za duhovno oskrbo župljank in župljanov, naših občank in občanov.

Poudaril je, da imajo župnije in cerkve tako v mestu kot na našem podeželju veliko povezovalno vlogo. Tako se župan z župniki pogosto sreča tudi ob kakšni otvoritvi in hkratnem blagoslovu. Tudi tokrat se je na povabilo odzval upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, ki rad ostaja povezan s tukajšnjimi kraji. Skupnega obeda se je udeležil direktor občinske uprave Jože Palčnik, sogovorniki pa so bili g. Vinko Čonč iz šentjurske župnije, mag. Alojz Kačičnik s Ponikve, g. Niko Krajnc iz Dramelj ter Marko Šraml iz slivniške in prevorske župnije. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Župan mag. Marko Diaci: Pomagajmo si med seboj

Jure Godler

Darovali mašo za mučenca Janeza (Ivana) Kranjca

ViP

Organizirali srečanja za starejše in predstavitev oživljanja

Jure Godler

Zakrament svete birme prejelo 62 otrok

Jure Godler

Dan državnosti: Franjo Malgaj bi v današnjem času naredil Facebook skupino

Jure Godler

Na 24. srečanju turističnih društev obvodnih krajev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več