21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Po zborovanju na Ponikvi so gasilce zjutraj prebudili pozivniki

Ponikva, 11. 2. 2024 –  Na pustno soboto so se na občnem zboru zbrali gasilci in gasilke PGD Ponikva, kjer so pregledali dogajanje lanskega leta, ki je bilo zelo pestro. Na portalu Vulkan so zabeležene kar 104 različne intervencije, kar je za gasilce s Ponikve rekordno število. Najhuje je bilo meseca julija, ko je neurje močno zajelo Ponikvo in okolico. »Na pomoč so prišla druga društva iz GZ Šentjur, za kar se jim iz zrca zahvaljujem,« je v svojem poročilu povedal poveljnik Andrej Kumberger. Ko se je stanje po neurju malo normaliziralo, so se gasilci avgusta odzvali na pomoč in odšli pomagat v Savinjsko dolino in na Koroško.

V letu 2023 je bilo 42 gasilcev na različnih izobraževanjih in v društvu so bogatejši za kar 15 operativnih gasilcev, od tega 4 članice. Trije gasilci so opravili tečaj za mentorja mladine, 5 jih je opravilo tečaj za nosilca dihalnega aparata, 2 Hot Fire modul A. V pekrah pa je 12 gasilcev opravilo praktične vaje za IDA v Pekrah, od teh tudi 3 članice. Sodelovali so na večih tekmovanjih, pri čemer so posebej pohvalili ekipo članic, ki so se udeležile kar nekaj tekmovanj, velikokrat se je zgodilo, da so sodelovale kar 3 ekipe s Ponikve.

Ponkovški gasilci so sodelovali na šestih taktičnih vajah, redarili, nudili prevoz vode in usluge. V gasilskem domu nikoli ne zmanjka dela, ogromno truda vložjo tudi v mladino, ki je zelo številčna in se vestno udeležuje različnih tekmovanj. Vsako leto se občni zbor zaključi z dobro glasbo, za kar so letos poskrbeli člani ansambla Kiper, ki so naredili pravi žur. Veliko je dela, čas pa si vzamejo še za malo zabave in druženja, kar je privedlo do ogromno novih sklenjenih prijateljstev.

Poveljnik se je vsem zahvalil za vso požrtvovalno delo na vseh področjih v letu 2023 in dodal, da bo ekipa z dobrim delom nadaljevala tudi v letu 2024. In nadaljevala se je že takoj zjutraj, ko so gasilce zbudili pozivniki. V naselju Uniše so gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Ponikva in Dramlje, ki so pogasili goreče saje v dimniški tuljavi. Z besedami bivšega poveljnika: »V slogi je moč, na pomoč!« (Urška Kajba)

Sorodne novice

Dobro jim leži tudi kulinarika

Jure Godler

Največje šentjursko društvo z številnimi aktivnostmi v leto 2024

Jure Godler

V PGD Sveti Štefan ponosni na svoj podmladek

Jure Godler

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

Opravili kar 3.558 intervencijskih ur

Jure Godler

Od jubilejne prireditve do festivala

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več