17.9 C
Šentjur
20/07/2019
sentjur.net

Počastili sv. Florjana

Ponikva, 5. 5. 2019 Sv. Florjan, zavetnik gasilcev in priprošnjik za pomoč pri požarih, goduje 4. maja. V teh dneh so tako po številnih cerkvah potekale Florjanove maše, med njimi tudi v farni cerkvi na Ponikvi. Prosili so za vse gasilce, predvsem pa so se obračali k svojemu zavetniku, da bi jih varoval pred nevarnostmi, ki so jim izpostavljeni pri svoji velikodušni pomoči ljudem v stiskah – ob požarih, povodnjih in drugih nesrečah.

Na Ponikvi je že od nekdaj  v navadi, da se gasilci z domačim župnikom Alojzom Kačičnikom dogovorijo za nedeljo v maju, na kateri počastijo njihovega zavetnika ter darujejo mašo za vse žive in rajne gasilce. Gasilci in gasilke PGD Ponikva so se pred mašo strumno postavili v dve vrsti pred gasilskim domom na Ponikvi, nato pa v sprevodu v svojih slovesnih uniformah vkorakali v cerkev, kjer jih je pozdravil in počakal domači župnik. Po končani maši so gasilci pripravili malico in nadaljevali druženje za vse zbrane gasilce v gasilskem domu na Ponikvi.

(Tjaša Ferlež)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več