9.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Podelili nagrade za športnika leta 2012

Športnik leta je tradicionalna prireditev, ki so jo pred leti organizirale Šentjurske novice, kasneje pa sta organizacijo te prireditve prevzela Občina Šentjur in Športna zveza Šentjur. Tokrat so prvič na tej prireditvi podelili tudi priznanja Olimpijskega komiteja nakaterim najboljšim špornikom. Žal pa večino teh nagrad niso prevzeli športniki sami, temveč starši, sorodniki in trenerji. Igral je Big Band Šentjur, zaplesale pa so tudi plesalke Plesnega vala.
Športnica leta je postala Mojca Pišek, jadralna padalka, ki je dosegla zmago v ekipnem evropskem padalskem prvenstvu, , športnik leta paraplegik Henrik Plank, ki je dosegel 4. mesto v metu kopja na POI London. Ekipa leta je postala članska ekipa KK Šentjur, za 6. mesto na državnem prvenstvu. Priznanje je prejel tudi Robert Švegler za prizadevnega športnega delavca. Priznanje za športnike, ki delujejo v klubih zunaj občine Šentjur, so prejeli Andraž Hriberšek v minimotu, Klara Hrovatič v rokometu, Matija Žaler v motu do 125 ccm in Mišel Žerak v smučanju. Prav tako so podelili priznanja perspektivnim športnikom Nejcu Amonu, AK Šentjur – ekipa U14, Nuši Hercog, Alenu Hairlaloviću, Maji Majcen, Jeanu Urlebu Vehovcu in Janu Žmaharju. Pripreditev sta povezovala Polonca Mastnak in Luka Žerjav. (J. G.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več