14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Podelili priznanja dobjanskim odličnjakom

Dobje, 15. 6. 2023 – Končuje se osnovna šola in začenjajo se počitnice. Devetošolci se poslavljajo od matične šole in se že ozirajo srednjim šolam in življenju naproti. Tiste najuspešnejše učence pa že vrsto let sprejme tudi župan, jim čestita za uspeh in jim podeli priznanja. Sprejem pri županu so pripravili tudi na Občini Dobje, kjer je odličnjake sprejel župan Franc Leskovšek. Na predlog razredničarke in ravnateljice se je sprejema pri županu udeležilo šest učenk in učenec OŠ Dobje.

“Nedvomno vam bo odličen uspeh osnovne šole koristil, pri nadaljnjem šolanju in želim vam, da ste tako uspešni tudi v srednji šoli in kasneje v poklicu, ki si ga boste izbrali,” je odličnjake uvodoma nagovoril župan Leskovšek. Izpostavil je, da je Občina Dobje ponosna na kakovostno osnovno šolo in na učence, ki dosegajo odlične rezultate na šolskih tekmovanjih, kar je velik prispevek k promociji občine. “V občini je že kar nekaj visoko izobraženih ljudi, ki so zaključili osnovnošolsko izobraževanje pri nas v Dobju,” je bil ponosen na svoje občane župan.

Svet potrebuje emaptijo in sočutnost

Župan je podelil odličnjakom skromna darila. Prejeli so jih Nina Gračnar, Uroš Uduč, Julija Jazbec, Maja Fenko, Tea Selič, Zala Tovornik in Kaja Leskovšek. Učence pa je nagovorila tudi ravnateljica OŠ Dobje Suzana Plemenitaš: “Bili ste izjemna generacija, saj je od 14 devetošolcev bilo kar 10 odličnih, od teh pa sedem tistih, ki ste bili odlični vsa leta. Pomembno je tudi to, da ste bili tudi emaptični in sočutni, pomembno pa je, da to ohranite, saj svet potrebuje ljudi, ki skrbijo drug za drugega, ki razumejo in se znajo postaviti v kožo drugih.” Vsa dekleta, ki so prejela priznanja, so tudi članice PGD Dobje in tudi tam posegajo po odličnih uspehih na tekmovanjih za mlade. “Vse te izkušnje vas bodo bogatile skozi življenje in tudi kasneje ne pozabite na dejavnosti, ki vas razveseljujejo,” je končala ravnateljica.

Nekaj besed pa jim je namenila tudi razredničarka Marija Blažič. “Ponosna sem na vas ter na vse, kar ste počeli v času izobraževanja. Izpostaviti moram tudi veliko povezanost, ki je nastala med vami, kako ste drug drugega vzpodbujali in si dajali moč. Želim vam, da to enegijo širite tudi naprej,” je dodala razredničarka. Ned cvetoberom odličnjakov pa je izstopila učenka Kaja Leskovšek, ki je na državnih tekmovanjih dosegala sam vrh – prva in druga mesta. Svoje izobraževanje bo nadaljevala na Gimnaziji Celje center. “V življenju se vidim predvsem v matematiki, fiziki, kemiji ali arhitekturi,” je dodala diamantna učenka, ki pa je tudi vnukinja dobjanskega župana. Po končani podelitvi in fotografiranju je župan vse povabil na sadno kupo v Gostilno pri Olgi. (Jure Godler)

Sorodne novice

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež

Mala občina s pestrimi talenti

Tjaša Ferlež

Sprejem odličnjakov: V življenju je potrebno imeti cilje

Jure Godler

Dobje s čistejšo okolico

Tjaša Ferlež

Pripravili prireditev ob materinskem dnevu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več