17.4 C
Šentjur pri Celju
24/03/2023
sentjur.net

Podpis pogodbe za Urejanje Zgornjega trga v mestu Šentjur – 2. faza

Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci in predstavnik na javnem razpisu izbranega izvajalca del, podjetja Remont d. d., Celje, Iztok Kučer, sta danes v Ipavčevi hiši v Šentjurju podpisala pogodbo o nadaljevanju urejanja Zgornjega trga v Šentjurju. V drugi fazi urejanja bo prenovljen objekt, hiša v Ulici skladateljev Ipavcev št. 30.

Občina Šentjur se je s to investicijo prijavila na šesti Javni poziv za predložitev vlog za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« razvojne prioritete »Razvoj regij« Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 in bila na razpisu uspešna, saj si je pridobila  sofinanciranje investicije v višini 85% upravičenih stroškov, to je slabega pol milijona (497.030,90 EUR), preostali del stroškov in DDV bo zagotovila Občina Šentjur iz proračuna.  Skupna vrednost pogodbenih del znaša 785.000 evrov (z DDV). Na javnem razpisu je bilo kot najugodnejši izvajalec za gradnjo izbrano podjetje REMONT, d. d. iz Celja, ki bo z deli začel takoj po podpisu pogodbe.  Strokovni nadzor  izvaja GINS d. o. o.,  iz Vojnika. Predvideni zaključek del je 31. september 2014. (P. M.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več