20.4 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Podpisana pogodba za energetsko sanacijo OŠ Dramlje

Občina Šentjur nadaljuje z intenzivno dinamiko investicij v družbene dejavnosti oziroma na področju vlaganj v infrastrukturo za šolsko in predšolsko izobraževanje. Medtem ko sta bili lani v roku, do začetka iztekajočega se šolskega leta, s pomočjo na razpisih pridobljenih sredstev dokončani II. faza rekonstrukcije in dozidave OŠ Planina pri Sevnici in nova enota Vrtca Šentjur v Hruševcu, se milijonske investicije nadaljujejo tudi v  letošnjem letu. Tako so aktualna dela III. faze rekonstrukcije in dozidave OŠ Planina pri Sevnici, ki obsegajo temeljito sanacijo šolske telovadnice (vrednost 1,5 milijona evrov),  po današnjem podpisu 1,7 milijona vredne pogodbe za energetsko sanacijo pa se bodo pričela še obsežna dela obnove objekta OŠ Dramlje. Obnova bo sofinancirana s sredstvi, ki jih je Občina Šentjur uspešno pridobila na razpisu Eko sklada.

Pogodbo za izvedbo projekta Energetska sanacija OŠ Dramlje je župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci 5. junija 2013 podpisal s predstavniki podjetij, ki bosta izvajali dela in nadzor. Na javnem razpisu sta bili  izbrani podjetji Remont d. d., Celje, ki bo izvajalo dela, pogodbo je podpisal direktor Bogomir Amon, ter nadzorno podjetje Uniprojekt d. o. o. s Polzele, direktor Jože Grobelnik. Podpisa se je udeležil tudi direktor Eko sklada Milenko Ziherl, sklad bo spremljal izvedbo sanacije v skladu z natančno določenimi energetskimi standardi, ki bodo tudi osnova za izplačilo sofinancerskih sredstev. Ob podpisu so vsi udeleženi izrazili zavezanost k čim bolj učinkoviti ter pravočasni izvedbi projekta energetske sanacije šole, medtem ko je župan mag. Marko Diaci opisal pred kratkim izvedene velike investicije v šolsko infrastrukturo ter predstavil aktualno stanje na tem področju, ki bo tudi v prihodnje zahtevalo precejšnja prizadevanja ter vlaganja v objekte šentjurskih šol, podružnic in tudi vrtcev.

Podpis pogodbe so danes pripravili v OŠ Dramlje, kjer je ravnateljski mandat 1. junija 2013 prvič nastopila Nataša Sovinc, ob podpisu pogodbe pa je poudarila, kaj bo sanacija pomenila za kvaliteto delovanja šole, zaposlenih in učencev. Začetek težko pričakovanih del v kraju, kjer je šola pomembno središče dogajanja, in dodatek k kvaliteti bivanja je pozdravil predsednik KS Dramlje Simon Štrajhar, podpisa so se udeležili še drugi predstavniki občinske uprave, sveta zavoda OŠ Dramlje in KS Dramlje. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

V prvi polovici septembra v Šentjurju 16 okužb

ViP

Novi minister, nova obljuba: začetek gradnje obvoznice leta 2023

ViP

V Šentjurju unovčenih skoraj 300 bonov, Dobje unovčevalce še čaka

ViP

Nova okužba z novim koronavirusom na Šentjurskem

ViP

Leto 2021 bo leto Josipa Ipavca

ViP

Obvestilo: Preklic epidemije Covid-19

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več