28.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Podražila se bo voda

os_voda

Svetniki občinskega sveta Šentjur so potrdili novo ceno storitve javne službe oskrbe s pitno vodo. Uvodoma je razloge za predlog oblikovanja nove cene navedel direktor JKP Šentjur d. o. o. Igor Gorjup. Ta je pojasnil, da cene za to javno storitev niso bile spremenjene že od 1. oktobra 2009. Zaradi višanja stroškov (energenti) in prevzema v upravljanje novo zgrajenih vodovodov tako javno podjetje na postavki oskrbe pitne vode v zadnjih letih posluje z izgubo. »Deloma mora šentjursko JKP vodo odkupovati tudi v sosednjih komunalnih podjetjih. Posledično se voda šentjurskim občanom prodaja po nižji ceni, kot je bila odkupljena,« je med drugim izpostavil Gorjup. Novo oblikovana cena sicer upošteva tudi novo Uredbo o metodologiji za oblikovanje cen. Svetniki so po razpravi potrdili novo ceno storitve javne službe oskrbe s pitno vodo. Z novo ceno se bo strošek storitve na enega člana gospodinjstva povečal za 0,65 evra.

Dvigu pa so nasprotovali v svetniški skupini SDS, saj se v situaciji, v kateri smo danes, dvigujejo cene vseh storitev, znižujejo pa se plače in drugi socialni transferji. Dvig vode pomeni še dodatno finančno obremenitev gospodinjstev v občini Šentjur, so zapisali v izjavi za javnost. “Da bi cena ostala na isti ravni ali pa bi se le minimalno povišala, bi lahko dosegli s posluhom Občine pri strošku najemnine za infrastrukturo, ki jo mora podjetje JKP Šentjur plačevati Občini Šentjur. Ta znaša letno 264.000,00 EUR (predviden strošek za leto 2013), kar predstavlja 65 % vseh stroškov omrežnine na leto. Od leta 2010 se je najemnina dvignila za 9 %,” so še dodali v izjavi. (J. G.)

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več