16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Pogasili požar v naravi

Dolga Gora,  28. 10. 2018 – Minulo nedeljo so prostovoljni gasilci in gasilke iz Dolge Gore izvedli taktično gasilsko vajo ob mesecu požarne varnostiDo požara naj bi prišlo malo čez osmo uro zjutraj, ko je zaradi kurjenja suhe trave v bližini gozda prišlo do nenadzorovanega požara v višjo podrast ob gozdu in nato v gozd. Oseba, ki je kurila, je skušala pogasiti požar, vendar pri tem ni bila uspešna, zato je poklicala gasilce, ki so nemudoma prihiteli na kraj požara.

Požar je bil pogašen v dobre pol ure, zato so gasilci požarišče še enkrat pregledali in se prepričali, da nevarnosti za ponoven požar ni več. Odločili so se, da bodo kljub temu, da je požar že pogašen, obdržali požarno stražo. Med gasilci in domačimi ni bilo poškodovanih oseb. S taktično vajo so dolgogorski gasilci želeli preveriti pripravljenost in usposobljenost gasilske enote za posredovanje v primeru požara v naravi ter utrjevanje znanja posameznikov v poznavanju gasilske tehnike in opreme, ki je  na voljo v samem društvu. Vajo je sestavil in vodil poveljnik PGD Dolga Gora Podkrižnik Peter(Tjaša Ferlež, foto: PGD Dolga Gora)

Sorodne novice

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Tjaša Ferlež

Na Resevni gasilci obvladali zahteven požar

Jure Godler

Ko zazvoni klic na pomoč, ne razmišljaš o virusu

Tjaša Ferlež

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Tjaša Ferlež

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več