-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Pohod z lučkami

Čisto, čisto tiho, stopajo copatki, gazijo po snegu, vendar ne trije škratki kot je zapisala Anja Štefan v pesmi Snežinke, temveč otroci iz enote Blagovna, vrtca Šentjur. December je čaroben mesec in v vrtcu si ga tudi tako pričaramo. Ker  je družina zelo pomembna, še posebno v tem mesecu, smo se skupaj s starši in otroki  odpravili na pohod z lučkami do Rozalije in si polepšali popoldan, ki se je prevesil v večer. Otroci so si v vrtcu izdelali lučko, ki jih je spremljala na pohodu in s tem pričarala čarobnost.

Dobili smo se pred vrtcem in se tako odpravili na pot. Pot nas je vodila po cesti in zasneženih travnikih, saj je bila narava obarvana z belo snežno odejo s svetlikajočimi se kristalčki. Po poti so otroci opazovali stopinje in z radovednimi očmi iskali za katerim grmom se skriva kakšen škrat. Uspelo nam je in na Rozaliji so otroci zapeli nekaj prazničnih pesmic in tako polepšali zaključek pohoda. Nato smo se še malo po družili in pogreli s toplimi napitki. (Daniela Leskovšek in Aleksandra Tajnikar)

Sorodne novice

Kmalu več prostora v Vrtcu Šentjur – enoti Planina

Jure Godler

Vrtčevski pisani oktober v enoti Pešnica

Jure Godler

Otroci v vrtcu sešili odejico prijateljstva

Jure Godler

Vrtec Šentjur: Da bo varen vsak nov dan!

Jure Godler

Vrtec Šentjur: Raziskovalci pomladi

Jure Godler

Vrtec Šentjur: Po poteh našega kraja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več