31 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Pokaži, kaj znaš je valilnica talentov

Dobje, 31.7.2022 – Po tradiciji je zadnja nedelja v juliju rezervirana za prireditev Pokaži, kaj znaš v Dobju. Prireditev je znana daleč naokoli in slavi tudi po tem, da je bila ravno ta prireditev odskočna deska mnogim, danes zelo uspešnim glasbenikom. Tokrat je vreme zdržalo in na sončno in vročo nedeljo v Dobje privabilo nastopajoče in obiskovalce. Zbrane je uvodoma pozdravil predsednik Kulturnega društva Dobje Peter Frece in jim izrekel prisrčno dobrodošlico.

V imenu KUD Dobje se je zahvalil vsem organizatorjem in članom, ki so pripomogli, da je prireditev uspela. Obiskovalci so letos poleg srečelova lahko ugotavljali težo pršuta, ki je čez celoten program visel sredi šotora. Tisti, ki se je najbolj približal teži pršuta, je za nagrado domov odnesel kar cel pršut. Prireditev sta si ogledala tudi župan občine Dobje Franc Leskovšek in župan občine Šentjur mag. Marko Diaci.

Posamezniki in ansambli

Najprej so se predstavili solisti, ti so bili: Zlatko Nemec, Matej Ilek, Tilen Madžarič, Matevž Perc, Miha Mastnak, Klemen Kladnik, Tadej Kladnik, Jerneja Salobir, Maj Dimec, Sven Šarlah in Sinja Gračner. V kategoriji ansamblov so se predstavili Gušni muzikantje, Ansambel Gašperja Mirnika in Vipavski kvintet. Tako kot vsa leta do sedaj je nastopajoče ocenjevala in poslušala strokovna žirija, ki so jo tokrat sestavljali Klavdija Winder, Brane Klavžar in Miran Majcen.

Povezovalka prireditve Teja Leskovšek je na koncu razglasila nagrajence, predsednik KD Dobje Peter Frece pa je skupaj s strokovno komisijo podelil nagrade nagrajencem. Zmagovalci so po mnenju strokovne žirije postali Klemen Kladnik v kategoriji solistov in ansambel Vipavski kvintet v kategoriji ansamblov. Po mnenju občinstva je nagrado v kategoriji solistov prejela Jerneja Salobir, v kategoriji ansamblov pa so občinstvo najbolj navdušili člani ansambla Gašperja Mirnika. Poleg glasbe so si obiskovalci lahko privoščili še odlično hrano, hladno pijačo, srečo pa so lahko preizkusili tudi v srečelovu z bogatimi nagradami. Zbrane je po prireditvi pozno v noč zabaval ansambel Slovenski Zvoki. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Obeležili četrt stoletja Občine Dobje

Tjaša Ferlež

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Od jubilejne prireditve do festivala

Tjaša Ferlež

Dobjanska akcija “Alkohol ne sodi za volan”

Jure Godler

Ta veseli dan kulture – praznovanje raznolikosti v Šentjurju

Jure Godler

Gradnja pešpoti v Dobju za boljšo dostopnost in varnost

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več