17.1 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Poletje zašpilili s hladno deželo

Gorica pri Slivnici, 3. september 2021 – Šentjursko poletje se je letos zaključilo nekaj dni prej kot običajno. Predzadnji dogodek se je v organizaciji Kulturnega društva Gorica pri Slivnici in lokala Ramna odvil na Slivniškem jezeru. Organizatorji so v goste povabili mlada fotografska mojstra Petra Fajsa in Matica Javornika.

V marcu 2019 sta obiskala Islandijo, najsevernejšo evropsko državo. V slabih dveh tednih sta jo z avtomobilom po več etapah obkrožila in videla ter občutila vso lepoto in surovost tamkajšnje narave. Gre za eno najbolj ohranjenih področij na svetu, ki ponuja tudi “ekskluzivo narave”; med njimii kraljuje severni sij, ki sta ga fotografa uspela ujeti v objektiv. Fajs in Javornik sta poudarila, da je Islandija sicer draga država, a da se jo da s premišljenim načrtovanjem obkrožiti po sprejemljivih cenah.

S potopisom se je v lokalu Ramna odprla tudi razstava fotografij, ki bodo obiskovalce z lepotami islandske nature in arhitekture seznanjale do prihodnje nedelje.

Sorodne novice

Za praznik športa obhodili domače gričke

ViP

V spomin Grassellijev v Gorici pri Slivnici kmalu park

ViP

80 let od mučeništva Janeza Kranjca

ViP

Po Gorici pri Slivnici medved viden tudi v Dobju

Jure Godler

Domačina predstavila svojo pot po slovenski transverzali

ViP

Po letu dni ponovno jazzali na Ramni

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več