-2.7 C
Šentjur pri Celju
19/01/2022
sentjur.net

Poletje zašpilili s hladno deželo

Gorica pri Slivnici, 3. september 2021 – Šentjursko poletje se je letos zaključilo nekaj dni prej kot običajno. Predzadnji dogodek se je v organizaciji Kulturnega društva Gorica pri Slivnici in lokala Ramna odvil na Slivniškem jezeru. Organizatorji so v goste povabili mlada fotografska mojstra Petra Fajsa in Matica Javornika.

V marcu 2019 sta obiskala Islandijo, najsevernejšo evropsko državo. V slabih dveh tednih sta jo z avtomobilom po več etapah obkrožila in videla ter občutila vso lepoto in surovost tamkajšnje narave. Gre za eno najbolj ohranjenih področij na svetu, ki ponuja tudi “ekskluzivo narave”; med njimii kraljuje severni sij, ki sta ga fotografa uspela ujeti v objektiv. Fajs in Javornik sta poudarila, da je Islandija sicer draga država, a da se jo da s premišljenim načrtovanjem obkrožiti po sprejemljivih cenah.

S potopisom se je v lokalu Ramna odprla tudi razstava fotografij, ki bodo obiskovalce z lepotami islandske nature in arhitekture seznanjale do prihodnje nedelje.

Sorodne novice

Gnezdo štorkelj na novem stebru

ViP

Čarovnice vnovič obletavale Slivniško jezero

ViP

V krožišču potrgali velikanske grozde

Jure Godler

Za praznik športa obhodili domače gričke

ViP

V spomin Grassellijev v Gorici pri Slivnici kmalu park

ViP

80 let od mučeništva Janeza Kranjca

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več