18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Poletna seja dobjanskega občinskega sveta

dobje_os

Dobje. 11. 7. 2014 – Če je bilo veliko hudih besed prelitih z napovedjo državnozborskih volitev v času počitnic, so se dva dni pred temi sestali v občinskem svetu Dobje. Že na začetku seje je svetnica Natalija Plemenitaš Fuchs ponovno izpostavila na prepozno poslano gradivo – prišlo je le dan pred sejo ter opomnila župana Franca Leskovška, da svetniki še niso sprejeli zaključnega računa Občine Dobje za leto 2013, kar bi morali storiti že do konca aprila 2014, kar je: “kršitev Zakona o javnih financah, kot je navedeno v 98. členu tega zakona.”

Vrtec Dobje

Ravnateljica enote Vrtca Dobje Suzana Plemenitaš je občinskemu svetu predlagala odobritev dveh kombiniranih oddelkov za šolsko leto 2014/2015, predlog za potrditev ekonomske cene in sistematizacijo delovnih mest. Na ekonomsko ceno so vplivala tudi napredovanja, ki so bila sproščena po 1.4.2014 in zmanjšanje število oddelkov. Zato je predlagala ekonomsko ceno za kombinirani oddelek 366,50 EUR, ki bo veljala od 1. septembra dalje. Oblikovali so tudi sklep o znižanju plačila staršev za programe v vrtcih v času otrokove odsotnosti. Ta čas pa je zavezanka občina, da krije razliko med plačilom staršev in v času počitniške odsotnosti in ceno programa, razen stroškov živil.

Zapletlo se je pri znižanju poletnega izpisa otrok iz vrtca. Občina Dobje že več let krije del rezervacije za odsotnost otrok  za največ 1 mesec v poletnih mesecih. Predlagano je bilo, da starši plačajo 50 % mesečnega prispevka staršev za program v mesecu juliju in avgustu. Za primer daljše bolezni je Natalija Plemenitaš Fuchs predlagala, da naj občina Dobje krije ceno vrtcu neprekinjeno najmanj 30 koledarskih dni (ob predložitvi ustreznega zdravniškega potrdila) v višini 50 % vrednosti zneska, določenega staršem z odločbo o višini plačila programov vrtca (brez prehrane). Ta sklep so svetniki soglasno potrdili.

Program športa

Svetniki so potrdili tudi letni program športa Občine Dobje za leto 2014. Za Zlati sonček in Naučimo se plavati so predvideli 500 EUR, za interesno športno vzgojo šoloobveznih otrok 1.550 EUR, za usmeritev v vrhunski šport 150 EUR, za rekreacijo 2000 EUR, medobčinske prireditve 200 EUR in delovanje društev na lokalni ravni v višini 1.000 EUR. Dodali so tudi postavko za Športno vzgojo mladine, usmerjene v kakovostni šport.

Priznanja zaslužnim

Na razpis o predlogu prejemnikov občinskih priznanj je občinski svet prejel nekaj predlogov. Županov predlog za eno priznanje je bil s strani Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja zavrnjen, ker je za isto osebo že v letu 2007 občinski Odbor SLS podal enako obrazložitev. Na občinskem prazniku, ki bo v nedeljo, 20. julija, bodo hrano prevzeli gasilci, jedilnik pa bodo popestrili predvolilno, s kotleti … (J. G.; foto: arhiv sentjur.net)

Sorodne novice

Na občinskem svetu o sadri in suhih zadrževalnikih

Jure Godler

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Dobjanska akcija “Alkohol ne sodi za volan”

Jure Godler

Kulturno srce Dobja odprlo svoja vrata

Jure Godler

Gradnja pešpoti v Dobju za boljšo dostopnost in varnost

Tjaša Ferlež

Intervencijski center Šentjur na prvi stopnički do realizacije

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več