1.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Policijska kronika od 03.01.2012 do 09.01.2012

PROMETNA NESREČA S POBEGOM PRI KMETIJSKI ŠOLI
03.01.2012 se je pri Šolskem centru Šentjur pripetila prometna nesreča, kjer je povzročitelj sivega vozila s kraja pobegnil. Policisti ga še iščejo. TUJEC NA AVTOCESTI
Delavci SENDM so 03.01.2012 na počivališču Zima kontrolirali državljana Maroka, ki ni imel ustreznih dokumentov za vstop v RS. Izrečena mu je bila globa, napoten je bil v Italijo, kjer biva.

V TELOVADNICI VRGEL PIROTEHNIČNO SREDSTVO
Dijak Šolskega centra Šentjur je zjutraj, 04.01.2012, v telovadnici OŠ Hruševec vrgel pirotehnično sredstvo. Z objestnežem so policisti opravili razgovor, zagovarjal pa se bo pri sodniku za prekrške.

DOMA KRŠIL JAVNI RED IN MIR
Policisti so bili zvečer, 05.01.2012, obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru v okolici Prevorja. Pijani kršitelj je svojo jezo besedno stresal na domače. Zaradi kršitve mu je bil izdan posebni plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
V kraju Gorica pri Slivnici je bil 05.01.2012 zaradi vijuganja po cesti kontroliran voznik osebnega avtomobila. Po opravljenem alkotestu, katerega rezultat je pokazal 0.73 mg/l, je voznik noč prebil v prostorih za pridržanje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom za prekrške.

IZREKLI PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
V večernih urah 06.01.2012 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnih prostorih v kraju Loka pri Žusmu. Pri intervenciji je bilo ugotovljeno, da kršitelj že dalj časa izvaja psihično in fizično nasilje nad svojo ženo. Na kraju so mu policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja, zoper nasilneža pa bodo podali tudi kazensko ovadbo na sodišče zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
V popoldanskem času 07.01.2012 je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Trnovcu. Neznanec je odtujil denar in nekaj zlatnine. Policisti so na kraju našli sledi, ki jih je pustil storilec. Ob izsleditvi bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

IZ ODKLENJENE STANOVANJSKE HIŠE SO MU ODTUJILI DENARNICO
V dopoldanskem času je občan obvestil policijsko postajo, da mu je neznanec iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil denarnico, v kateri je imel 70 eur denarja. Policisti storilca še iščejo.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
V večernem času 08.01.2012 je policiste obvestila občanka, da neznanci skušajo vlomiti v stanovanjsko hišo v Šentjurju. Storilcem ni uspelo vlomiti v stanovanjsko hišo in so se razbežali ob prihodu policistov na kraj. Ob izsleditvi bo zoper njih podana kazenska ovadba.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA
09.01.2012 so policisti PP Šentjur kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Alkotest je po opravljenem preizkusu pokazal rezultat 0.85 mg/l. Ker se preizkušenec ni strinjal z rezultatom preizkusa, mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, kar pa je voznika razjezilo in je hotel jezo stresti na policiste, zaradi česar so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

PP Šentjur

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več