17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Policijska kronika od 10.01.2012 do 16.01.2012

PIJAN SE JE PRETEPAL, NATO VOZIL
Policisti PP Šentjur so bili v popoldanskem času 10.01.2012 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Ponikvi. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med dvema moškima. Spor se je sprevrgel v fizični obračun, pri čemer je bila ena oseba huje telesno poškodovana. Kršitelja, ki se je s kraja odpeljal, je prestregla policijska patrulja, ki je pri postopku ugotovila, da navedeni vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, kazal pa je tudi vidne znake alkoholiziranosti. V skladu z zakonskimi določili so mu policisti zasegli vozili, prav tako pa so ga pridržali do iztreznitve. Poleg kazni za prometne prekrške pa ga čaka se srečanjem s sodiščem zaradi telesne poškodbe, ki jo je povzročil drugi osebi.

KRŠIL UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so 10.01.2012 med nadzorom ukrepa prepovedi približevanja, ugotovili, da kršitelj ne upošteva ukrepa in dejstva, da se ne sme približati ženi, saj so ga pri kontroli zalotili doma. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog, nato pa je bil odstranjen od doma. Vendar ga to ni ustavilo in je tega dne še dvakrat prekršil ukrep in prišel domov. Ker je šlo v drugem primeru tudi za kršitve po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje do iztreznitve.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V CENTRU ŠENTJURJA
Policisti so bili 11.01.2012 obveščeni o trčenju v parkirana vozila, povzročitelj pa je s kraja odpeljal. Kmalu so bili ugotovljeni vsi udeleženci. Povzročitelju je bila izdana globa zaradi nepravilnega premika in ker ni nudil podatke udeležencem, udeležencem pa izrečena globa zaradi nepravilnega parkiranja.

ZGODBA O JARI KAČI
Pred časom smo poročali, da je podjetnik povzročil škodo krajanki, saj ji je poškodoval streho. Škode ni plačal. Ko ga je ovadila, ji je vse za sveto obljubil, da bo plačano. Ko pa je oškodovanka odstopila od kazenskega pregona, pa je podjetnik pozabil na vse obljube, navedel napačne podatke na zavarovalnici, ki škode seveda ni krila. Policija ponovno zbira podatke o dejanju in bo zoper osumljenca podala kazensko ovadbo. Tokrat oškodovanka ob sami obljubi ne bo odstopila od kazenskega pregona.

TATVINA GNOJILA
Neznani storilec je preko noči iz skladišča trgovine v Šentjurju odtujil kar 1700 kg umetnega gnojila pakiranega v 50 kg vrečkah. Policisti so pričeli z zbiranjem obvestil in bodo po izsleditvi zoper tatu podali kazensko ovadbo na tožilstvo v Celju.

PP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S KLOFUTAMI IZKAZAL LJUBEZEN PARTNERKI

 

13.01.2012 v večernem času smo bili obveščeni s strani občanke z Ponikve, da jo je partner fizično napadel. Ugotovljeno je bilo, da sta se sprla, zaradi česar ji je dal nekaj zaušnic, nato pa pred odhodom policistov pogumno odšel od doma. Izrečena mu je bila prepoved približevanja, glede svojega ravnanja pa se bo zagovarjal na sodišču, saj bo zoper njega podana kazenska ovadba. Očitno pa mu to še ni bilo dovolj, saj je kljub prepovedi približevanja kar zajema tudi stik preko telefona, poslal partnerki SMS, zaradi česar pa mu bo s strani prekrškovnega organa izrečena še globa.

PRIDRŽAN VOZNIK

 

Policisti so med rednim delom cestnega prometa kontrolirali mlajšega voznika osebnega avtomobila. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola je bil voznik preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 0,62 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje, sledi pa obdolžilni predlog sodniku za prekršku, kateri mu bo izrekel 18 kazenskih točk in odvzel vozniško dovoljenje.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več