13.2 C
Šentjur pri Celju
16/04/2024
sentjur.net

Policijska kronika od 17.01. do 23.01.

TRČIL V TRAFO POSTAJO
18.01.2012 v jutranjih urah je voznik OA iz neznanega vzroka v bližini bencinske črpalke v Šentjurju zapeljal levo in trčil v trafo postajo. K sreči se ni telesno poškodoval, je pa povzročil motnje v dobavi električne energije. Zaradi nepravilne strani vožnje mu je bil izdan plačilni nalog.

ZASEG VOZILA
Patrulja je popoldne kontrolirala voznico CLIA in ugotovila, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo ji je bilo zaseženo, sodnica za prekrške pa bo odločila o nadaljnji usodi vozila in o globi voznice.

ZASEŽENA MARIHUANA
Patrulja je zvečer v gozdu malo v okolici Dramelj opazila vozilo. Ob tem je bil z dvema osebama, ki sta bili v vozilu, opravljen tudi identifikacijski postopek. Ob postopku pa je bila moškemu zasežena tudi manjša količina prepovedane droge. Zoper njega bo prekrškovni organ uvedel hitri postopek in mu izrekel globo.

ZASEG MOPEDA
20.01.2012 so policisti kontrolirali mladoletnika, ki je vozil neregistriran moped, ni imel vozniškega dovoljenja in je bil pod vplivom alkohola. Moped  mu je bil zasežen, postopek pa predan v reševanje na sodišče.

KRŠITEV UKREPA PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
21.01.2012 so bili policisti obveščeni o kršitvi ukrepa prepovedi približevanja in sicer je kršitelj oškodovanki pošiljal SMS sporočila. Zoper kršitelja bo uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu.

ZASEG MARIHUANE
Policisti so v Šentjurju kontrolirali mlajšega moškega, ob tem pa so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Prekrškovni organ PP Šentjur mu bo izrekel globo.

ZASEŽENA UKRADENA NAFTA
Policisti so pri kontroli prometa ustavili vozilo, v katerem sta bila dva moška. Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da v prtljažniku v plastičnih posodah vozita kar 300 litrov nafte, za katero se je izkazalo, da izhaja iz kaznivega dejanja. Podrobnejša obvestila policisti še zbirajo, zoper storilce pa bo podana kazenska ovadba.

PRIDRŽAN PIJAN VOZNIK
Pozno zvečer je patrulja na Ponikvi ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Voznik je napihal 0.61 mg/l. Z rezultatom si je prislužil prenočišče na policiji, čaka pa ga še kazen pri sodniku za prekrške: 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

POSTOPEK S TUJCEMA NA AVTOCESTI
Delavci SENDM so na počivališču Zima kontrolirali državljanko Romunije, ki ni imela ustreznih  dokumentov za vstop v RS. Izrečena ji je bila globa, napotena je bila domov.

Prav tako pa so delavci SENDM nekoliko kasneje na počivališču Zima kontrolirali drž. Ukrajine, ki je slabi dve leti bival brez veljavnih dokumentov na območju EU. Izrečena mu je bila globa in napoten je bil v domovino.

TATVINA AGREGATA
Dne 23.1.2012 je bila policija obveščena, da je neznanec v minuli noči iz ograjenega prostora podjetja v Šentjurju odtujil agregat s stroja za drobljenje kovin večje vrednosti. PP Šentjur v sodelovanju s kriminalisti preiskuje tatvino in bo po vseh zbranih obvestilih podala kazensko ovadbo.

 

ZAPROSILO ZA OBJAVO PREVENTIVNE AKCIJE  PEŠ PO LEVI – LUČKA V DESNI

Policisti Policijske postaje Šentjur že nekaj let posebno skrb namenjamo pešcem v cestnem prometu, saj so ena najbolj ogroženih skupin udeležencev v cestnem prometu, ker nimajo oklepa, ki bi jih varoval pred morebitnimi poškodbami zaradi posledic prometnih nesreč.
V petek dne 27.01.2012 med 18.00 in 22.00 uro
bomo policisti PP Šentjur izvedli akcijo »PEŠ PO LEVI – LUČKA V DESNI«. V aktivnosti se bodo vključili Svet za preventive in vzgojo v cestnem prometu in Zveza šoferjev in avtomehanikov Celje.
Namen naših aktivnosti je ponovno opozoriti pešce na nevarnost, ki jim grozi, če ne uporabljajo ustreznih odsevnih teles.
Pri tem bomo policisti vsakemu pešcu vročili zloženko, tistim pešcem, ki pa jih bomo zalotili brez kresničke, pa bomo podarili tudi kresničko oziroma odsevni trak.

PP

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več