21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Policijska kronika od 20.03.2012 do 26.03.2012

POŽAR V STANOVANJU

Občanka iz stanovanja v Šentjurju je na vklopljenem štedilniku pustila olje in odšla z otrokom pred blok. Zaradi pregretja se je olje vnelo in pričelo goreti. Požar je uničil napo in nekaj kuhinjskih elementov, vendar so ga gasilci še uspeli pravočasno pogasiti, preden bi se razširil na večjo površino. Velja opozoriti na puščanje previdnost glede puščanja vklopljenega štedilnika, saj je ravno pregretje posode na štedilniku eden pogostejših vzrokov požara v kuhinji.

PROMETNA NESREČA PRI LIDLU
Popoldan je prišlo do prometne nesreče pri trgovini LIDL v Šentjurju. Voznica, ki je izsilila prednost vozniku, je prejela plačilni nalog, v nesreči pa na srečo nihče ni utrpel telesnih poškodb.

IZKORISTILI NEPAZLJIVOST IN IZ HIŠE  ODTUJILI DENAR
V torek popoldan so po Vodružu hodili štirje Romi. Dva sta občanko zamotila z izgovori, da sta žejna in da zbirata staro železo, dva pa sta izkoristila nepazljivost občanke, in iz oblačila v hiši odtujila 200 evrov, nakar so urno vsi štirje odšli. Policija bo v primeru izsleditve zoper storilca podala kazensko ovadbo.

POŠKODOVAL FASADO
Neznanec je v roku zadnjega meseca poškodoval fasado na stanovanjski hiši v okolici Šentjurja. Z tršim predmetom je naredil luknjo  velikosti 10×20 cm.  O zadevi bomo obvestili tožilstvo v Celju. Vzrok storitve dejanja pa še ni znan.

PROMETNA NESREČA
V poznih popoldanskih urah je prišlo na relaciji Šentjur – Planina do prometne nesreče s pobegom, v kateri je voznik neznanega vozila, srebrne barve odpeljal s kraja. Na kraju prometne nesreče je pustil sledove. Policisti za voznikom že poizvedujejo.

TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA
Preko noči iz četrtka na petek so neznanci preskočili ograjo parkirnega prostora za tovorna vozila v Šentjurju. S seboj so prinesli pripomočke in posode za gorivo, saj so iz tovornega vozila, iz rezervoarja odtujili približno 250 litrov dizelskega goriva. Po dejanju so kraj zapustili in odšli v neznani smeri. Policisti smo opravili ogled in našli nekaj sledov.

NAJDENA ROLKA
Občan, ki je pred trgovino Lidl v Šentjurju že 3 dni gledal zapuščeno rolo, je le to prinesel na Policijsko postajo. Lastnika rolke (Street surfing) pozivamo, da rolko prevzame na PP Šentjur. Odprti smo 24 ur na dan.

 TRAVNIŠKI POŽAR
V soboto popoldan je občanka iz Doropolja zakurila suho zarastje  oziroma travišče ob čemer ji je ogenj ušel izpod nadzora in se pričel širiti proti gozdu.  Na kraj so prišli gasilci PGD Planina,  ki so gozd zavarovali in ogenj pogasili.  Zoper občanko bo podan predlog drugemu prekrškovnemu organu,  po   80/3.2  člena Zakona o gozdovih  in  75/3-1.7  člena Zakon o Divjadi in lovstvu.

POREZAL JI JE ŽICE V VINOGRADU
Popoldan je na PP prišla občanka in, da ji je neznanec preko noči v vinogradu na vikendu v okolici Dramelj prerezal več napenjalnih žič iz nerjaveče kovine in jo s tem oškodoval. Objestnež je lastnici povzročil za okoli  400 evrov škode. O dejanju bo obveščeno tožilstvo v Celju.

 ŽALILA JO JE TETA BIVŠEGA PARTNERJA
Popoldan je na PP poklicala občanka in povedala, da je bila na obisku pri svojih starših v Šentjurju, tam pa je srečala teto od svojega bivšega partnerja ( del hiše je namreč od bivšega partnerja ). Kljub temu da je občanki njen bivši partner povzročil že ogromno gorja, pa jo je sedaj zmerjala in žalila njegova teta.  Ta teta, ki se ne more brigati zase, si je s strani policistov prislužila zaradi takšnega obnašanja položnico, katero so ji zaradi kršitev Zakona o javnem redu in miru izdali policisti.

TATVINA NAVEZNIH VERIG
V ponedeljek so bili policisti obveščeni o tatvini naveznih verig iz delovišča v gozdu na Bohorju. Policisti za storilcem navedenega dejanja še poizvedujejo.

 

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več