28.7 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Policijska kronika od 21. 4. 2015 do 27. 4. 2015

zaletavcekČETRTEK, 23. 4. 2015

Dne 23. 4. 2015, ob 18.00 uri, se je v okolici Dramelj pripetila prometna nesreča med dvema osebnima avtomobiloma. Prišlo je do oplaženja z ogledaloma, ena voznica po oplaženju ni počakala na kraju, zato se je za njo zapeljala druga voznica, nakar je med voziloma ponovno prišlo do prometne nesreče, in sicer je voznica, ki se je odpeljala za pobeglo voznico, trčila v zadnji del njenega vozila. Voznica, ki je trčila v zadnji del vozila, je odpeljala domov, nato pa je po lastni izjavi spila manjšo količino alkoholne pijače. Po vseh zbranih obvestilih sledijo ustrezni ukrepi zoper obe voznici.

SOBOTA, 25. 4. 2015

Ob 17.00 uri smo bili policisti PP Šentjur obveščeni, da je voznik tovornega avtomobila z nakladalno roko potrgal visokonapetostne električne vodnike, namenjene električnim vlakom, medtem ko je prečkal železniški prehod v Grobelnem, saj dvigala ni imel pravilno zloženega. Takoj zatem je pripeljal vlak, ki je trčil v žice, ki so visele z nosilcev. Na vlaku je bil tovor, ki se je poškodoval (nova kombinirana vozila). Zaradi omenjenega dogodka je bila cesta (prehod) in železniški tir (eden od dveh) zaprt do naslednjega dne, do popravila vodnikov. Zaradi KD ogrožanje posebnih vrst prometa bo zoper voznika podana kazenska ovadba na ODT.

NEDELJA, 26. 4. 2015

Ob 7.14 uri je bila PP Šentjur obveščena, da so neznani storilci preko noči odtujili dva akumulatorja iz semaforjev preusmeritve prometa na avtocesti. Eden je bil odtujen na gradbišču Zima – smer Ljubljana, drugi pa na gradbišču Lopata – smer Ljubljana. Policisti PP Šentjur so opravili ogled kraja KD pri Zimi, na Lopati pa so to opravili kolegi iz PP Celje. Sledita kazenski ovadbi.

Ob 11.00 uri je na PP prišel občan, ki so ga preteklo noč pretepli v znanem lokalu v Šenturju in je bil pri tem lažje telesno poškodovan. Policisti pa so bili ponoči tudi na omenjenem kraju, vendar so neznanci pred njihovim prihodom kraj zapustili. Policisti PP Šentjur zbiramo obvestila, nato pa bomo podali kazensko ovadbo.

PIJANI V PROMETU

Policisti so v času od 25. 4. 2015 do 27. 4. 2015 ugotovili štiri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola, eden je bil celo pridržan.

PREVENTIVNA AKCIJA »VARNO NA MOTOR IN NAZAJ DOMOV«

Policisti PP Šentjur so na povabilo društva OLD TIMER KLUB »VEČNO MLADI ŠENTJUR« in v sodelovanju z njimi ter s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Šentjur in Občino Šentjur dne, 27. 4. 2015, izvedli preventivno akcijo »VARNO NA MOTOR … IN NAZAJ DOMOV«. Odziv ljudi je bil več kot odličen, saj so obiskovalci in udeleženci prireditve prišli od vsepovsod.

Prav tako se je obiskovalcem predstavil policist – motorist Postaje prometne policije in demonstratorji Sveta za Preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ki so na prireditvi predstavili več preventivnih naprav, in sicer:

  • zaletavčka (prikaz uporabe varnostnega pasu),
  • fleksi za merjenje reakcijskega časa na motorju,
  • tehtnice za prikaz naletne teže,
  • glava s čelado in čeladico za prikaz pomembnosti pravilne uporabe čelade,
  • alko očala.

Navedene naprave so obiskovalci preizkusili in bili nad njimi navdušeni, prav tako so policisti obiskovalcem delili preventivni material in odsevna telesa. Namen predstavitve je bil poziv udeležencem, da s svojo udeležbo v cestnem prometu poskrbijo, da se promet odvija varno in brez posledic. Pri tem velja poudariti, da so prizadevanja policistov usmerjena predvsem v dobro ljudi, saj želijo, da bi bilo čim manj prometnih nesreč, s tem pa tudi manj tragedij. Vsem sodelujočim, ki so na kakršen koli način pripomogli k uspešni izvedbi projekta, se PP Šentjur zahvaljuje.

 

 

Sorodne novice

Vodenje Policijske postaje Šentjur prevzema Bojan Šipek

Jure Godler

Ob 150-letnici predstavili kroniko PGD Šentjur

Jure Godler

Dobjanska akcija “Alkohol ne sodi za volan”

Jure Godler

Z neregistriranim vozilom na nasprotni pas

Jure Godler

Na martinovo delili alkotesterje

Natalija Plemenitaš Fuchs

Policija obravnavala tri vlome na Šentjurskem

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več