17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Policijska kronika od 22.2. do 27.2.

ZASEG VOZILA
V dopoldanskem času 21.2.2012 je u patrulja v Šentjurju  pri opravljanju rednega nadzora v cestnem prometu ustavila voznika osebnega avtomobila, za katerega se je izkazalo, da vozi motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V skladu z zakonodajo so policisti kršitelju vozilo zasegli, zoper njega pa bomo podali obdolžilni predlog na sodišče, ki bi odmerilo kazen vozniku in odločilo kaj bo z vozilom.

TATVINA DENARNICE
V dopoldanskem času  22.2.2012   je oškodovanec v zgornjem trgu v Šentjurju parkiral svoje vozilo, katerega ni zaklenil in s tem upošteval osnovnih varnostnih ukrepov. Svojo denarnico je pustil na sedežu in odšel v hišo. Ker priložnost dela tatu je neznani storilec  to izkoristil in iz vozila  denarnico odtujil.

PRIDRŽANA VOZNICA OSEBNEGA AVTOMOBILA
V jutranjih urah 24.2.2012 so policisti ustavili in kontrolirali voznico osebnega vozila. Vi postopku je voznica opravila preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal več kot je dovoljeno. Da voznica ne bi nadaljevala vožnje in ogrožala sebe in drugih so ji odredili pridržanje in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Razloge za tako početje bo voznica povedala še na sodišču.

POBEG S KRAJA NESREČE MU NI USPEL
24.2.2012 smo bili  obveščeni o prometni nesreči s pobegom na Planini pri Sevnici. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je na parkirišču  neznani voznik  trčil v parkirani vozili in pobegnil s kraja. Policisti so nato pobeglega voznika in vozilo  izsledili na njegovem domu. Prislužil si je  plačilni nalog  za plačilo globe  zaradi povzročitve prometne nesreče  s pobegom in nepravilnega premika z vozilom.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU V  ŠENTJURJU
V nočnih urah 24.2.2012   so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v ulici  v Šentjurju. Občanka je ob prijavi kršitve navedla, da ima pri sebi tri osebe, ki so opite in se ne more z njimi sporazumeti. Na kraju smo policisti z zbranimi obvestili ugotovili,  da sta dve osebi kršili določila Zakona o varstvu javnega reda in miru. Izdana sta jima bila plačilna naloga za plačilo globe. Ker se osebe s policisti niso strinjale smo morali policisti uporabiti tudi lažja  prisilna sredstva.

PRIDRŽAN KOLESAR
Policisti so bili 25.2.2012 v večernih urah obveščeni, da se po cesti iz smeri Dramelj proti Šentjurju vozi kolesar,  ki pri vožnji ni zanesljiv.  Policisti smo kolesarja izsledili in ga tudi pridržali, saj je vozil pod vplivom alkohola. Kaj vse bi se lahko dogajalo z voznikom kolesa  in drugimi udeleženci v prometu lahko ugibamo.   Voznik kolesa si je prislužil  tudi plačilni nalog za plačilo globe.

UKRADEL ZASTAVO
Neznanec je v noči iz sobote na nedeljo odtujil zastavo Slovenije iz železniškega muzeja pri železniški postaji v Šentjurju. Policisti so po izsleditvi storilca zoper njega podali kazensko ovadbo.

PRETEP MED SORODNIKI
Zvečer 26.2.2012  je občan iz okolice Ponikvi obvestil policijo,  da ga je fizično napadel svak. Ugotovljeno je bilo, da je med njima prišlo do prepira, zaradi izklapljanja elektrike oziroma neplačevanja le te. Prepir pa je prerasel še v pretep, tako da je vmes posegel še oče enega izmed njiju. Oba pretepača sta se sicer že pred prihodom policije malo pomirila, dokončno pa so ju pomirili policisti s plačilnim nalogom, katerega sta dobila oba. Mogoče bosta naslednjič reševala spore brez fizičnega obračunavanja.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več