16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Policijska kronika od 24. 5. 2016 do 30. 5. 2016

kronika5_475-280

Sum goljufije

Dne, 25. 5. 2016, se je na PP zglasil oškodovanec, ki je ovadil preprodajalca avtomobilov iz Šentjurja. Slednji je objavil oglas za avtomobil in prepričal kupca, da se je odločil za plačilo are. Ko pa je kupec želel za vozilo opraviti prepis, pa je ugotovil, da vozilo po karakteristikah in letniku ne ustreza podatkom, ki jih je prodajalec navajal. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih o zadevi obvestili tožilstvo v Celju.

Sosedski spor 1

V Brezju pri Dobjem sta se 25. 5. 2016 sprla dva soseda zaradi nekaj kvadratnih metrov zemljišča. Ker je bil boter tudi alkohol, do dogovora ni in ni prišlo. Ker se je zadeva stopnjevala, se je vmešal tudi sin enega od akterjev. Verbalni spor je prerasel v pretep z motiko. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba.

Sosedski spor 2

Dne, 26. 5. 2016, pa je v enem od stanovanjskih blokov v Šentjurju prišlo do pretepa med dvema sosedama. Zadevo, ki se je zaključila s praskami, policisti še preiskujejo, po končnih ugotovitvah pa bodo o zadevi obvestili tožilstvo.

Kršitev v gostinskem lokalu

V enem gostinskih lokalov v Šentjurju je 26. 5. 2016 zaradi nerazčiščenih odnosov prišlo do pretepa med dvema občanoma. Kršitelju bo zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog.

Nasilje v družini

Na Proseniškem je bil kršitelj 26. 5. 2016 nasilen do svojih družinskih članov. Grozil jim je, da jim bo zažgal dom in z njimi fizično obračunal. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja, zoper njega pa bo podana tudi kazenska ovadba.

Kršitev na javnem kraju

Policisti so bili 27. 5. 2016 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju so ugotovili, da se moški po treh letih še ni navadil, da nima pravice nadzorovati bivšo ženo, s katero je že dalj časa razvezan, in ji ukazovati. Policisti so mu izrekli globo.

Požar v hiši

Dne, 28. 5. 2016, je zagorelo v stanovanjski hiši v Goričici. Do požara je prišlo na električni napeljavi do hladilnika in zamrzovalne skrinje. Ogenj je uničil hladilne naprave in lesen opaž v prostoru. Intervenirali so gasilci iz PGD Lokarje in PGD Šentjur, ki so požar hitro pogasili in preprečili nastanek še večje škode.

 

Simon Veber, pomočnik komandirja PP Šentjur

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več