9.5 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Policijska kronika od 6.3. do 13.3.

TOREK 06.03.2012

TATVINA DENARJA  IZ SEFA
V ponedeljek zvečer je zaenkrat še neznan storilec v recepciji gostišča v Šentjurju izmaknil ključ od sefa. V torek zjutraj, ko pa so nasilno odprli trezor, pa so ugotovili, da je ključ tudi uporabil in odtujil vsebino sefa v vrednosti slabih osem tisoč evrov.

SREDA 07.03.2012     

TRAVNIŠKI POŽAR
Topoldan je gospa iz okolice Loke pri Žusmu kurila travo na travniku, pri tem pa se je ogenj razširil v vinograd in do bližnjega gozda. Gospa ki je poskušala ogenj pogasiti, pa se je pri tem opekla, tako da je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico. Ogenj pa so pogasili gasilci. Navedeni prekršek ne spada v pristojnost policije, zato bo podan predlog pristojnemu prekrškovnemu organu Inšpektorata Republike Slovenije za  varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in  poročilo lovskemu inšpektorju, ker je kurila travišča in ledine, v času ko je to prepovedano.

TATVINA DENARJA V GARDEROBI
Zvečer je mamica z otrokoma odšla na trening borilnih veščin v telovadnico v Šentjurju. Tam je na klop v telovadnici odložila torbico za čas treninga. V tem pa je v telovadnico prišlo pet otrok gledat trening. Med gledanjem pa je eden izmed njih pregledal torbico in denarnice v torbici vzel denar, denarnico pa vrnil v torbico. Lastnica pa je takoj po končanem treningu preverila vsebino torbice in ugotovila tatvino denarja še v času, ko so bili otroci tam. Kmalu je bilo ugotovljeno, kdo izmed njih je izmaknil denar in ga je nato v navzočnosti svoje mame, ki je prišla na kraj tudi vrnil oškodovanki. Policisti bodo v zvezi tatvine napisali poročilo na tožilstvo.

ČETRTEK 08.03.2012

SOSED GA NEPRESTANO ŽALI IN IZZIVA
Sosed, ki je s tožbami izgubil svojo hišo, je ponovno kršil JRM ter pri tem kričal na soseda, ki je kupil njegovo domačijo. Ob prihodu policistov na kraj kršitelja ni bilo več tam, izdan pa mu bo posebni plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

BIVŠI PARTNER JI GROZI
Tega dne je ponovno prišlo do nesoglasij med bivšima partnerjema. Pri tem je kršitelj zagrozil oškodovanki, da jo bo polil z bencinom in zažgal ali pa jo bo ustrelil. Ker kršitve niso bile prvič, so policisti kršitelju ponovno izrekli prepoved približevanja, za svoje izrečene grožnje pa se bo zagovarjal na sodišču.

PETEK 09.03.2012

VLOM V KABINO TRAKTORJA
V noči na 09.03.2012 je NN vlomil v kabino traktorja, ki je bil parkiran v gozdu na Proseniškem. Iz vozila je odtujil gozdarske verige ter kardan za vitlo. Policisti storilca intenzivno iščejo.

TATVINA BANČNE KARTICE
Tega dne je oškodovanec ugotovil, da mu je bila iz denarnice odtujena bančna kartica, storilec pa je z njo opravil več dvigov na bankomatu. Policisti storilca še iščejo, kmalu pa bo znano, kdo je storilec, saj je za sabo pustil več sledi.

POŠKODOVANJE VOZILA
Tega dne so bili na delu vandali. Na parkiranem vozilu so razbili steklo zadnjih vrat in poškodovali del notranjosti. Z dejanjem so lastnika oškodovali za 1000 €. Kljub hitri intervenciji je uspelo storilcem s kraja pobegniti, na njihovo smolo pa so jih policisti že prepoznali. Zoper storilce sledi KO.

ZASEG DROGE
Mladostniku, ki je prišel iz Celja na obisk v Šentjur, so policisti zasegli cigareto z vsebino zelene barve. Če bo preliminarni test pozitiven na prepovedano drogo »konoplja«, mu sledi še globa.

SOBOTA 10.03.2012

TATVINA DENARNICE Z DOKUMENTI NA POČIVALIŠČU ZIMA
Tega dne so bili policisti obveščeni, da so na počivališču ZIMA za smer Maribor ponoči okoli 03.00 ure državljana Romunije iz kabine ukradli dokumente z denarjem. Na kraju so policisti ugotovili,, da je NN storilec ponoči okoli 03.00 ure iz  odklenjene kabine tovornega vozila  ukradel usnjeno denarnico rjave barve, osebno izkaznico, vozniško dovoljenje kategorij B,C,E, kartico digitalnega tahografa, prometno dovoljenje za lastni osebni avtomobil in bankovce za 130,00 EUR. Denarnico je  imel oškodovanec spravljeno v predalu ob volanu.

NEDELJA 11.03.2012

SPOR GLEDE PLAČILA
V nedeljo v zgodnjih popoldanskih urah je prišlo na Planini do spora med izvajalcem gradbenih del in naročnikom oz. plačnikom in sicer glede samega načina plačila, saj je hotel imeti izvajalec denar »na roke«,  s čimer pa naročnik ni strinjal. Spor je prerasel v grožnje izvajalca do lastnikov (zakoncev).  Svoje grožnje bo moral pojasniti na sodišču.

SPOR ZARADI KONJEV
V nedeljo popoldan je prišlo na kmetiji v Cerovcu do spora med oskrbnikom konj in lastnico konja, ki mu je očitala, da ne skrbi dovolj za konje. Oskrbnik konj se z njenimi opazkami ni strinjal, zato je oškodovanko med besednim prepirom  udaril. Izdan mu je bil plačilni nalog.

 PONEDELJEK 12.03.2012

VLOM V GRADBENI KONTEJNER
V času od 09.03 – 12.03.2012 je bilo na območju avtoceste v Pletovarjih vlomljeno v gradbeni kontejner. Neznanec je iz kontejnerja odtujil kotno brusilko in dva podaljška. Policisti storilca intenzivno iščejo in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več