16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Pomagajmo Planinčanu, ki je v požaru ostal brez vsega

Planina pri Sevnici, 1. 3. 2020 – V petek zvečer je dimniški požar povsem uničil ostrešje starejše hiše na Podpeči nad Marofom. Požar so pogasili gasilci PGD Planina pri Sevnici in PGD Dobje ter poskrbeli za potrebno nočno varovanje objekta, v primeru, da bi se požar ponovno razplamtel. Včeraj so za silo domači in sosedje v vetrovnem dnevu pokrili ostrešje s folijo, saj strop močno prepušča vodo in bi v skromni hiški nastala še večja škoda, kot jo je povzročil požar. V hiši živi 62-letni Zvonko Koprivc, ki si z minimalnimi prihodki ne more sam sanirati škode, ki je nastala ob požaru. Sam redi nekaj živine in od teh prihodkov tudi živi.

Požar je skoraj vzel življenje

Pravi, da je ob običajnem delovnem dnevu legel k počitku in niti sam ni vedel, da mu gori streha nad glavo. K sreči je močan dim pritegnil pozornost nečaka, ki živi v sosednji hiši, ki ga je prebudil in sta skušala sama omejiti in pogasiti požar. Ker je bilo ostrešje leseno in suho, sta poklicala gasilce, ki so požar tudi pogasili. 62-letnik je uspel rešiti le nekaj osebnih dokumentov in oblačil. V požaru je takorekoč ostal brez vsega, saj je zaradi ognja, pa tudi vode, uničena večina pohištva in bele tehnike. Trenutno stanuje pri nečaku, saj je njegova hiška neprimerna za bivanje.

Ob stiski soseda je na pomoč priskočila tudi Klavdija Simler, ki je nemočno opazovala, kako je človek brez strehe nad glavo. Zato se je odločila organizirati humanitarno akcijo in skupaj z našim portalom sentjur.net prosimo vse podjetnike in dobre ljudi, da stopimo skupaj in pomagamo nesrečnemu sokrajanu.

Potrebujejo se:

  • strešni zidaki,
  • cement,
  • jupol,
  • les za ostrešje,
  • material za popravilo stropa,
  • pohištvo,
  • bela tehnika,
  • gradbeni prevozi

in vse ostalo, kar lahko ponudimo. Za več informacij lahko kontaktirate Klavdijo Simler (041 592 656, klavdija.simler@gmail.com).

ali pa denarno pomoč nakažite na transakcijski račun :

RKS – Območno združenje Šentjur Mestni trg 5, 3230 Šentjur je SI56 0510 0801 5285 737 odprt pri ABANKI  namen požar Koprivc. (Jure Godler)

Sorodne novice

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Tjaša Ferlež

Na Resevni gasilci obvladali zahteven požar

Jure Godler

Prižgali 20.000 lučk – za vsakega Šentjurčana ena

Jure Godler

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Tjaša Ferlež

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več