18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Ponovno objavljen razpis za obnovo avtoceste do Konjic

Šentjur, 3. maj 2024 – Družba za avtoceste Republike Slovenije je izdala ponovni razpis za obnovo avtocestnega odseka med Dramljami in Slovenskimi Konjicami. Čeprav je bil lani za delo že izbran konzorcij CGP s partnerjema, je Državna revizijska komisija po pritožbi podjetij Voc Celje in Pomgrad razpis razveljavila.

Spomnimo, pri načrtovanem projektu gre za obnovo 9 kilometrskega avtocestnega odseka med priključkoma Dramlje in Slovenske Konjice. Ta je precej zahteven, saj med drugim vključuje dva predora in več viaduktov. Novomeški konzorcij bi dela po prejšnjem razpisu opravil za slabih 70 milijonov evrov. Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, bo kljub temu, da je tokratni razpis nekoliko okrnjen, to največji trenutni načrtovani projekt rekonstrukcij na slovenskih avtocestah. Rok za oddajo ponudb je 6. junij. Če bo razpis tokrat uspešen, bi lahko izbrano podjetje z deli začelo še letos, obnova avtocestnega odseka pa bi bila končana v letu 2025 ali 2026.

Sorodne novice

Na avtocesti divjal in napihal

Jure Godler

Bodo zaradi obnove avtoceste trpele regionalne ceste?

ViP

Na avtocesti do Slovenskih Konjic bodo kmalu zabrneli stroji

ViP

Voznika na AC sta se ovirala in na koncu stepla

Jure Godler

Ujeli premetene tatove goriva iz tovornjakov

Jure Godler

Celje: Slovenskemu avtobusu na avtocesti odpadli kolesi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več