28 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Ponovno so zapolnili ploščad pred IKC

Šentjur, 25.6.2021 – V petek, na 30. rojstni dan naše države, so v Sloveniji potekale prireditve v spomin na njeno ustanovitev. Klub temu, da so v Šentjurju prireditev v čast naši državi že priredili v ponedeljek, je bilo v petek v Šentjurju vseeno slišati dobro glasbo, petje in smeh. Vokalna skupina 7 de’ci je v sklopu prireditev Šentjurskega poletja priredila že šesti Izziv p(ol)etja, nanj pa so kot po navadi tudi letos povabili glasbene goste.

Ploščad Ipavčevega kulturnega centra Šentjur je bila tudi tokrat polna. Ampak seveda, polna tako, da so organizatorji upoštevali predpise in razdaljo med sedišči. Koncert je znova povezovala Šentjurčanka in televizijska voditeljica Veronika K. Žajdela. Tokrat so fantje v goste povabili dve vokalni skupini: domačo vokalno skupino Glasovir in vokalno skupino Pegazove Muze, ki prihajajo iz Rogaške Slatine. Poleg ženskih vokalnih skupin pa smo seveda prisluhnili tudi domačim glasovom organizatorjev, ki so seveda že na začetku svojega nastopa dodobra nasmejali publiko. Smeha na prireditvi zagotovo ni manjkalo.

Osrednji gosti so bili II Divji  

Veter je organizatorjem skoraj povzročil nekaj glavobola, vendar se fantje niso pustili zmesti in so med koncertom na hitro odstranili črno odrsko zaveso ter tako preprečili, da bi se scena zaradi sunkov vetra prevrnila. Tako so še enkrat dokazali, da če se potrudijo, tudi moški zmorejo narediti dve stvari hkrati. Kot osrednje goste večera so povabili fante skupine II Divji. Ko so stopili na oder, se je veter povsem umiril in pustil, da večer v miru steče dalje. Kot je povedal Žiga Šraml, eden od članov Il Divjih, so za obiskovalce pripravili 80 odstotkov romantike, tistih preostalih dvajset pa so namenili domovini.

Umirjen in glasbeno obarvan večer se je tako zaključil z dozo smeha, za katerega so poskrbeli prav organizatorji. Tudi letos ni šlo brez priznanj za goste, ki so jim organizatorji ponovno dodali šaljiv pomen. Je pa res, da seveda pri takšnih prireditvah ne gre brez sponzorjev, katerim so se organizatorji zahvalili čisto na koncu. (Tjaša Ferlež, Foto: Tone Kukovič)

Sorodne novice

Tudi Šentjurčani s predstavnikom na MMS

Jure Godler

Na sedmem Izzivu p(ol)etja še muzikali

Jure Godler

De’ci osvojili Maribor in Špičnik

Jure Godler

Pripravili so gledališko-glasbeno predstavo »Za šankom«

Tjaša Ferlež

Glasovirke z novimi gvanti zapele pod Ipavčevo lipo

Jure Godler

Vokalna skupina 7 de’ci leto zaključuje s prvencem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več