19.8 C
Šentjur pri Celju
03/08/2020
sentjur.net

Ponovno zagorelo – tokrat v vrtcu, enoti Hruševec

Šentjur, 20. 4. 2016 – Prostovoljno gasilsko društvo Šentjur in Vrtec Šentjur nadaljujeta s skupnim sodelovanjem. Tokrat je šlo za evakuacijsko vajo enote Hruševec. Javljalnik požara je že zjutraj na sveži zrak pognal, tokrat popolnoma oblečene otroke vrtca. Sledil je klic mladega Nina Raztočnika na center za obveščanje – 112. Dispečer se je odzal takoj in v Hruševec poslal enoto šentjurskih gasilcev. Ti so požar kmalu lokalizirali in sanirali. Poškodovanih k sreči ni bilo.

Po uspešni intervenciji, kjer se je pokazala slabost prekratkih gasilnih cevi in onemogočenega dostopa do strani vrtca, kjer so igrala, so vrli gasilci še ponudili hruševskim malčkom tudi opremo, dihalnike, čelade in ostalo, kar so otroci kar z največjim zanimanjem prijemali in se oblačili v zaščitno opremo. Ob velikemu zanimanju obeh pa bodo skupne vaje potekale še v prihodnosti. (Jure Godler)

Sorodne novice

Strela zanetila požar na stanovanjski hiši

Tjaša Ferlež

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

#koronaintervju št. 7 – Damjana Čakš, predsednica šentjurskih gasilcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več