10.6 C
Šentjur pri Celju
29/10/2020
sentjur.net

Popoldan posvečen mamam

Dolga Gora, 24.3.2019  – Ob bližnjem se materinskem dnevu, so v Dolgi Gori v večnamenskem prostoru Gasilskega doma pripravili tradicionalno prireditev v počastitev materinskega dneva. V vseh teh letih, jim je v društvu (KUD) uspelo ustanoviti otroško in odraslo folklorno skupino. Obe folklorni skupini danes vodi Jože Kadenšek, plesalci in muzikantje pa so med seboj prijatelji in med njimi vlada dobra energija, zato jim folklora ne pomeni samo ples, ampak tudi zabavo in sprostitev. Od leta1991 pa redno pripravljajo tudi prireditev ob materinskem dnevu, katera je številčno zelo obiskana. Za potek te prireditve so aktivni mnogi člani, med njimi še posebej Damjana Firer.  

Na prireditvi so se danes s svojo točko predstavili najmlajši plesalci folklorne skupine, otroška folklora in odrasla folklora društva. Vsaka skupina je nastopila s svojo plesno točko ali spletom. Otroci so v zborčku zapeli nekaj pesmi, posamezniki med njimi pa so se predstavili tudi v posamični točki, kjer so zaigrali na kakšen inštrument ali zrecitirali pesmi, ki so bile vsebinsko obarvane in namenjene predvsem mamam. Kljub vsemu pa nastopajoči niso pozabili tudi na babice, dedke in očete in seveda tudi njim namenili kakšno besedo. 

 

Za mamice in babice

Nastopajoči so bili predvsem otroci, ki so se s svojim iskrenim nastopom in otroško energijo želeli zahvaliti mamam in babicam, ki skrbijo zanje, jih imajo rade in jim dajejo ljubezen, ko jo potrebujejo. Ob njihovem nastopu so se marsikaterem obiskovalcu zarosile oči. 

Za konec je besedo prevzel še predsednik KUD Dolga Gora Jože Kadenšek, ki se je vsem prav lepo zahvalil za izpeljano prireditev. » Vesel sem, da vas danes tukaj vidim v takšnem lepem številu, še posebej vesel pa sem, da danes naša folklorna skupina šteje devet plesnih parov. Leta 1991 ko smo začeli s prireditvijo ob materinskem dnevu jih je plesalo devet, od takrat pa do zdaj nas pa ni bilo nikoli več toliko, vendar danes nas je ponovno devet, za kar sem res vesel in izredno ponosen.« je povedal Kadenšek. Ko so vajeni, so tudi letos podelili rožo najstarejši mami na prireditvi in pa tokrat mami, katerih največ otrok je nastopalo na sami prireditvi.  Obiskovalci so skupaj z nastopajočimi za konec zapeli pesem in se po prireditvi družili ob žlahtni kapljici in domačih dobrotah. 

 

(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Folklorniki iz Šentjurja na pohod

Tjaša Ferlež

Miklavžev koncert: Na odru pričarali mavrico

Tjaša Ferlež

Folkloristi z Blagovne plesali kot mladostniki

Jure Godler

Jože Kadenšek, mojster in kovač rime

Tjaša Ferlež

Štajerci plesali na Primorskem

Jure Godler

Mamicam podarili šopek sreče

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več