11.8 C
Šentjur pri Celju
22/03/2023
sentjur.net

Poseben ponos društva je njihova mladina

Kalobje, 21. 1. 2023 – V soboto so se člani Prostovoljnega gasilskega društva Kalobje zbrali na volilnem občnem zboru, kjer so pregledali dogajanje preteklega leta ter svoje cilje in plan dela že usmerili v tekoče leto. Občni zbor je uvodoma s pozdravom in nagovorom pričel predsednik Franc Trupej. V lanskem letu so se lotili načrtne prenove spodnjih prostorov, ki jih še niso končali in bodo dela ponovno stekla tudi letos. Tradicionalno so postavili mlaj, se udeležili Florjanove maše in se pripravili na praznik Sladko ime v domačem kraju.

Ob mesecu požarne varnosti so organizirali operativno vajo, na koncu leta so uredili gasilski dom in se pripravili na ocenjevanje društev. Med krajane so ponesli gasilske koledarje s prikazom dela operative. Ker pa letošnje leto v društva prinaša volitve, se je predsednik Trupej s predsedniškega položaja poslovil in svojo funkcijo predal novoizvoljenemu predsedniku Janezu Belini. Ob koncu svojega zadnjega poročila je dodal tudi osebno zahvalo. »Rad bi se iskreno zahvalil vsem za iskreno podporo skozi cel mandat, ki je bil omejen z različnimi vlogami. Lahko rečem le to, delali smo dobro, ustvarili zadovoljivo, za naprej veliko privarčevali in ustvarili močne temelje za nadaljne delo.«

Štiri ekipe mladine s Kalobja

Kalobški gasilci so se lani kar nekajkrat odzvali na klic na pomoč. Sodelovali so pri gašenju požara na Krasu, kjer so preživeli dolgih triintrideset ur. Skrbeli so za opremo, njeno funkcionalnost in varnost, ki je tudi na intervenciji vedno na prvem mestu. V sodelovanju s Krajevno skupnostjo Kalobje so izvedli delovno akcijo in tako obrezali veje dreves ter s tem omogočili boljšo prehodnost avtocisterne. Ker je v lanskem letu poletje pokazalo svojo moč, so krajanom 29-krat z avtocisterno peljali pitno vodo.

Občinskega tekmovanja Gasilske zveze Šentjur so se udeležili kar s štirimi ekipami gasilske mladine, kar je po njihovem zelo dober dosežek. Poleg mladine so se tekmovanj tekom leta udeležili tudi ostali člani in članice, vsi skupaj pa so dosegali odlične rezultate. Znotraj samega društva so tudi v letu 2022 dokazali, da je za dobro opravljeno delo potrebno, da medsebojno sodelujejo vse generacije – od najmlajših do najstarejših članov.

V teku so izobraževanja

Člani društva so k besedi povabili tudi goste, ki so se udeležili njihovega občnega zbora. Prvi je besedo prevzel predstavnik Gasilske zveze Šentjur Uroš Siter, ki je med drugim prinesel pozdrave predsednika. Zahvalil se je za korektno sodelovanje društva s samo gasilsko zvezo, med drugim pa je predstavil nekaj aktivnosti, ki se že dogajajo ali pa bodo na ravni gasilske zveze realizirane tekom tekočega leta. Po Siterjevi besedi je vse zbrane v dvorani pozdravil tudi predsednik Krajevne skupnosti Kalobje, Zdravko Hribernik, za konec pa so lepe besede namenili tudi člani gasilskega društva Brezje.

Ko so bila podeljena priznanja in majhne pozornosti ob okroglih obletnicah članov in članic, pa je nekaj besed spregovoril tudi novoizvoljeni predsednik gasilskega društva Kalobje Janez Belina. »Najprej bi se rad zahvalil dosedanjemu vodstvu za korektno sodelovanje in delovanje, saj ste znotraj društva naredili kar nekaj dobrega dela, da lahko danes rečemo, da smo na mestu, kjer smo.« Zahvalil se je tudi svojemu predhodniku Francu Trupeju ter podal optimistično napoved za dobro sodelovanje s krajevno skupnostjo tudi v prihodnje. Drugih večjih sprememb na položajih vodstva ni bilo. Za zaključno presenečenje pa je poskrbela Kalobška godba. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Člani OZ slovenskih častnikov na 30. rednem občnem zboru

Jure Godler

Mladinke že tretjič na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

»Moja dežela – lepa in gostoljubna«

Tjaša Ferlež

Drameljski gasilci v leto 2023 z novim vodstvom

Tjaša Ferlež

Ob 100. obletnici društva lani prevzeli novo vozilo

Jure Godler

Šentjurski konjerejci na rednem občnem zboru

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več