25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Postanimo humanitarni, darujmo kri

Gorica pri Slivnici, 23. 5. 2019 – Krvodajalstvo je prostovoljno, humano dejanje, ki rešuje življenja.  V zavedanju tega poslanstva je Območno združenje Rdečega križa (OZ RK) Šentjur tudi letos pripravilo kar trinajst  terenskih krvodajalskih akcij. V dosedanjih, šestih je kri darovalo 597 krvodajalcev, nedavno, že drugič letos  je potekala v Kulturnem domu Gorica pri Slivnici, kjer smo jih tudi obiskali.

Dober odziv tudi v Gorici pri Slivnici

Pod okriljem KORK Gorica pri Slivnici, OZRK Šentjur in Splošno bolnišnico Celje – Centrom za transfuzijsko medicino Celje, je 23. 5. potekala krvodajalska akcija, katere se je odzvalo kar 89 krvodajalcev. Z odzivom so bili zadovoljni, člani tamkajšnje humanitarne organizacije pa so se zelo potrudili, da so se krvodajalci dobro počutil. Postregli so pijačo, kavo in malico.  Topla beseda hvala, ki je bila namenjena vsakemu posebej za plemenito dejanje, je bilo največ kar je krvodajalec prejel pred odhodom domov, seveda z izrazi želje, da akcija v kraju ostaja in s tem pripomore k humanitarnemu izkazovanju neizmerne pomoči za sočloveka. Nadvse so veseli tudi vsakega novega krvodajalca.

Vabljeni na krvodajalske akcije

Sekretarka OZ RK Šentjur Andreja Tisel je povedala, da je z dosedanjim odzivom na krvodajalske akcije zadovoljna in srčno upa, da bo takšen humanitarni odziv še v bodoče. Do konca leta imajo planiranih še sedem akcij, kri pa je mogoče darovati skozi celo leto  ob ponedeljkih, torkih in sredah tudi na Centru za transfuzijsko medicino SB Celje. Tiselnova je še povabila na akciji v bližnji prihodnosti in sicer prva se bo odvijala 6.6. v OŠ Dramlje in 20.6. v Gasilskem domu Šentjur.  Torej darujmo kri, nikoli se ne ve, kdaj jo bomo rabili tudi sami.

(Majda Rezec , foto: Franci Hrovatič) 

Sorodne novice

Člani ekip prve pomoči RK Šentjur v Planico

Tjaša Ferlež

Defibrilator sedaj tudi v Športnem parku Šentjur

Jure Godler

Vulkanizacija Mulej donirala šentjurskemu Rdečemu križu

Jure Godler

Pridružite se akciji Lepo je deliti

Jure Godler

Ekipa prve pomoči: Znova pokazali odlično znanje

Tjaša Ferlež

V Dramljah komaj čakajo, da se srečajo

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več