18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Povezovanje mladih iz Šentjurja in Gvozda

Članice mladinske skupine Živci kreativci, Karin, Tanja, Neža, Ana, Tajda, Katarina in Kaja, so v okviru projekta Žene me kreativnost obiskale mlade iz partnerske mladinske skupine Gvozdeni iz Gvozda. Projekt oziroma transnacionalno mladinsko pobudo Žene me kreativnost financira Evropska unija iz programa Mladi v akciji, mladinska skupina pa ga izvaja ob podpori Mladinskega centra Šentjur, ki deluje pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko.
Zadnji septembrski vikend je bil kot nalašč za izvedbo študijskega obiska, na katerem so si mladi izmenjali izkušnje s področja dela za mlade in z mladimi. Drug drugemu so predstavili različne družabne in spoznavne igre ter tudi pristope za delo z mladimi, ki jih najpogosteje uporabljajo. Skupaj so načrtovali, pripravili in izvedli dve delavnici, plesno in lokostrelsko delavnico.
Kljub napornemu urniku je ostalo dovolj časa za druženje in pogovore. Gostitelji so predstavili svoj kraj in prostore društva Suncokret, ki mladim omogoča kvalitetno preživljanje prostega časa. Sobotni večer so popestrili še s predvajanjem filmov, ki so nastali na njihovih filmskih delavnicah. Pogovarjali so se tudi o sodelovanju v prihodnjem letu.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več