14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Poziv zbirateljem ‒ javite se …

zbirkaŠentjur, 2. 2. 2014 ‒ Na Šentjurskem in drugod je veliko zbirateljev, ki zbirajo najrazličnejše predmete ‒ od znamk, razglednic, starega orožja itd. Večina svojo zbirko le redko pokaže javnosti in tudi redkokdo ve, da je dotični zbiratelj. Ravno to pobudo pa je dal zbiratelj starega orožja in razglednic ter likovnik Martin Čater. “Pozivam vse, ki karkoli zbirajo, da mi se javijo. Smisel vsega je, da če pripravljamo različne razstave in projekte v Šentjurju, da vemo, na koga se obrniti,” pove Čater. Če bi bil interes, je pripravljen odpreti tudi društvo kolekcionarjev, kjer bi se družili, izmenjavali mnenja in morebiti tudi menjavali zbirateljsko blago in s tem dopolnjevali zbirke.

V mesecu marcu pa bi Čater pripravil tudi krajši sestanek zbirateljev in tam bi se dolgoročno odločili, kako bi sodelovali. “Do te ideje sem prišel, ko sem sam iskal dele “kraljevine”, sem spoznal v Grobelnem še dva zbiratelja, za katera prej nisem vedel. Več kot nas bo, lažje bomo našli kakšne majkajoče dele, si pomagali z nasveti, prav tako pa lahko skupaj pripravimo razstavo na primer orožja, znamk, značk …,” doda pobudnik ideje. Doda še, da bi se lahko skupaj organizirali ter obiskovali bolšje sejme, tudi na Hrvaškem, s tem pa bi privarčevali na prevozih. Zato, če ste zbiratelj ‒ ne odlašajte, pišite Martinu Čatru na cater.martin@gmail.com ali pa ga pokličite na GSM 041 274 198. (Jure Godler)

Sorodne novice

Šentjurčani prejeli zahvalo za humanitarno pomoč

Jure Godler

Tudi Šentjurčani na pomoč Petrinji

Tjaša Ferlež

Tudi Šentjurčani bodo zbirali za hrvaško Petrinjo

Jure Godler

Šentjurska likovnika obiskala Mata Croata

Jure Godler

20 let ustvarjanja s čopičem

Jure Godler

Štirje asi razstavljali v Hlebinah

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več