10.9 C
Šentjur pri Celju
21/09/2020
sentjur.net

Pozor! Nov prometni režim v Zgornjem trgu

Šentjur, 26. 10. 2016 –  Občina Šentjur je v poletnih mesecih dokončala ureditev ter montažo opreme prostorov Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur v obnovljenem objektu v Ulici skladateljev Ipavcev 30 v Zgornjem trgu v Šentjurju. S 7. novembrom, po jesenskih počitnicah, se bo na tej lokaciji, kamor se seli tudi sedež glasbene šole, pričel glasbeni pouk. Zaradi selitve pričakujemo tudi bistveno povečanje prometa v Zgornjem trgu, poleg večjega pretoka motornih vozil tudi precej večje število pešcev, osnovnošolskih otrok. Da bi za vse udeležence v prometu zagotovili čim večjo varnost in tekoč prometni režim brez zastojev, Občina Šentjur poziva tako stanovalce Zgornjega trga kot voznike skozi to območje, da dosledno upoštevajo novo prometno signalizacijo in parkirajo na označenih mestih. Upoštevanje omenjenih pravil bo redno nadzirala tudi redarska služba.

Nova prometna signalizacija

V skladu s pričakovano povečano obremenitvijo pretoka prometa se je sestala pristojna strokovna komisija Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Šentjur, saj je treba zagotoviti čim večjo prometno varnost za vse občanke in občane, še posebej za najmlajše udeležence v prometu. Na podlagi terenskega ogleda in ugotovitev komisije bo Občina Šentjur izvedla nekatere dodatne varnostne ukrepe in regulacije prometa v Zgornjem trgu.

S selitvijo glasbene šole se bo v Zgornjem trgu spremenila in dopolnila vertikalna in horizontalna prometna signalizacija. Kot je že znano, je omejitev hitrosti skozi Zgornji trg 30 km/h. Skozi trg bo cesta označena z robno in sredinsko črto, zarisanih bo nekaj parkirnih mest. Na odseku od Gostišča Jug do kostanjevega drevoreda bo prepovedano parkiranje po obeh straneh, iz smeri Botričnice pa tudi ustavljanje. Ustrezno bodo označena parkirišča. Cesta mimo Gostišča Jug do uvoza na parkirišče pod cerkvijo bo postala enosmerna.

Ker se bo novembra v Zgornjem trgu povečalo število avtomobilov, pozivamo vse obiskovalce Zgornjega trga, da svoja vozila parkirajo na označenih parkiriščih pod cerkvijo, pod Razvojno agencijo Kozjansko, pri OŠ Franja Malgaja Šentjur in za Ipavčevim kulturnim centrom Šentjur. Prosimo, da na odseku med Gostiščem Jug in kostanjevim drevoredom ne parkirajo na cesti. Starši, ki bodo svoje otroke pripeljali v glasbeno šolo iz smeri Šentjurja, lahko ustavijo na cesti pred glasbeno šolo in otroka odložijo na desni strani avtomobila ter odpeljejo v smeri proti Pod Rebrami ali Botričnici in mimo pokopališča nazaj v Šentjur. Starši, ki bodo pripeljali otroka iz smeri Pod Rebrami, ga odložijo pred vključitvijo na glavno cesto na desni stran avtomobila na pločnik. Starši, ki otroka v šolo pospremijo peš, parkirajo svoje vozilo na označenih parkiriščih.

Nadzor prometa

Zaradi uvedbe nove prometne signalizacije, spremenjenega prometnega režima in gostejšega prometa na tem območju bo zavoljo zagotovitve večje preglednosti ter varnosti v prometu poostren tudi nadzor. Od novembra 2016 naprej bo redarska služba vse kršitelje prometnih predpisov oglobila, in ne več zgolj opozarjala kot doslej, redarstvo bo redno izvajalo tudi nadzor hitrosti z radarjem. Vse udeležence v prometu, stanovalce Zgornjega trga ter obiskovalce vljudno prosimo za razumevanje in polno sodelovanje. (vir: Občina Šentjur)

 

Sorodne novice

Prejeli smo: Razstavili reprodukcije akvarelov Šentjurja

Jure Godler

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Prejeli smo: Izjemen uspeh šentjurskih glasbenic v Trstu

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler

Vse najboljše, glasbena šola!

Jure Godler

50 pomladi glasbene šole

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več