30/05/2020
sentjur.net

Pralne zaščitne maske za vsa gospodinjstva v Občini Dobje

Po celotnem svetu se države soočajo s hudim pomanjkanjem zaščitnih sredstev, na žalost Slovenija ni nobena izjema. Na področjih, kot so na primer zdravstvo, civilna zaščita, gasilstvo ipd., so ljudje vsakodnevno izpostavljeni tveganju virusnega obolenja, vendar niti za njih ni dovolj sredstev, kaj šele za navadne državljane.

Kljub temu, da v Dobju še ni potrjenega primera okužbe, poskušamo delovati preventivno, zato smo v okviru Občine Dobje in CZ Dobje v preteklem tednu pristopili k skupni akciji šivanja pralnih zaščitnih mask za večkratno uporabo. Ideja je zrasla na zeljniku naše občinske svetnice, ki izhaja iz zdravstvenih vod, in ji je problematika na temo virusa COVID-19 dobro poznana. Še isti dan smo pristopili k realizaciji ideje, ki se je na začetku zdela kot znanstvena fantastika – namreč zašiti masko za vsako gospodinjstvu v Dobju, ki jih je 340, ni ravno majhen zalogaj. Tu se je izkazala velikost naše male občine kot nekaj pozitivnega, saj se informacije širijo hitro, občani se med sabo poznamo, smo pripravljeni stopiti skupaj, združiti znanje in moči ter tako pomagati.

S pomočjo odličnih šivilj in ostalih prostovoljcev je stekla »operacija šivanja mask«, ki je bila zaključena v nekaj dneh. Po eno masko z navodili za uporabo so v ponedeljek prejela vsa gospodinjstva v Občini Dobje, omejeno število mask pa je še vedno na voljo tudi v trgovini KZ Dobje, vendar ne za prodajo. Veseli smo, da je bila gesta lepo sprejeta, tako s strani občanov kot ostale javnosti. Vsem sodelujočim se še enkrat zahvaljujemo. (Lidija Čadej, Občina Dobje in CZ Dobje)

Sorodne novice

Obvestilo: Preklic epidemije Covid-19

Jure Godler

Komentiramo: O ukrepih, medijih in nakupih

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

OBVESTILO! Maske za občanke in občane Občine Šentjur

ViP

#koronaintervju št. 13 – Lidija Čadej, občinska uradnica

Jure Godler

PGD Dobje: Humanitarnost pokazali s prostovoljnimi deli

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več