16.9 C
Šentjur pri Celju
04/08/2020
sentjur.net

Praznično in s pridihom praznikov na Miklavževem sejmu

Šentjur, 7. 12. 2019 – V Zgornjem trgu v Šentjurju so v Turističnem informativnem centru Šentjur (TIC) že tradicionalno pripravili Miklavžev sejem. Razstavljalo je 24 ponudnikov domačih proizvodov in izdelkov iz lokalnega okolja in drugod. Kmalu je zadišalo po domačem, obiskovalci pa so se lahko ogreli s čajem ali kuhanim vinom. “Z obiskom smo zadovoljni, saj je bil podoben kot prejšnja leta,” nam je zaupala tudi vodja TIC Barbi Ravnak.

Ob 16. uri so organizatorji v prostorih Razvojne agencije Kozjansko za najmlajše pripravili gledališko predstavo z naslovom Prav posebno darilo. V njej so zaigrali igralci Gledališča Pravljičarna. Predstavo si je ogledalo okoli 200 otrok. Po predstavi jih je obiskal prvi od dobrih mož – sv. Miklavž. Ta je otroke tudi obdaril. Poleg dogajanja v Zgornjem trgu so bile odprte tudi stalne razstave Pesem južne železnice v spominski sobi New Swing Quarteta, arheološka razstava Rifnik in stalna razstava Ipavci: skladatelji in zdravniki v Šentjurju, ki si jo je bilo moč ogledati v Ipavčevi hiši. (Jure Godler)

Sorodne novice

Bučno juho zamenjali s tekmovanjem v luščenju bučn’c

Jure Godler

S pohoda na sejem

Jure Godler

Z Miklavževim sejmom otvorili praznični december

Jure Godler

Tur-infomat zaživel v Zgornjem trgu

Jure Godler

Miklavžev sejem ponudil veliko domačih izdelkov

Jure Godler

Praznično popoldne na OŠ Slivnica pri Celju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več