5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Praznično in s pridihom praznikov na Miklavževem sejmu

Šentjur, 7. 12. 2019 – V Zgornjem trgu v Šentjurju so v Turističnem informativnem centru Šentjur (TIC) že tradicionalno pripravili Miklavžev sejem. Razstavljalo je 24 ponudnikov domačih proizvodov in izdelkov iz lokalnega okolja in drugod. Kmalu je zadišalo po domačem, obiskovalci pa so se lahko ogreli s čajem ali kuhanim vinom. “Z obiskom smo zadovoljni, saj je bil podoben kot prejšnja leta,” nam je zaupala tudi vodja TIC Barbi Ravnak.

Ob 16. uri so organizatorji v prostorih Razvojne agencije Kozjansko za najmlajše pripravili gledališko predstavo z naslovom Prav posebno darilo. V njej so zaigrali igralci Gledališča Pravljičarna. Predstavo si je ogledalo okoli 200 otrok. Po predstavi jih je obiskal prvi od dobrih mož – sv. Miklavž. Ta je otroke tudi obdaril. Poleg dogajanja v Zgornjem trgu so bile odprte tudi stalne razstave Pesem južne železnice v spominski sobi New Swing Quarteta, arheološka razstava Rifnik in stalna razstava Ipavci: skladatelji in zdravniki v Šentjurju, ki si jo je bilo moč ogledati v Ipavčevi hiši. (Jure Godler)

Sorodne novice

Intervencijski center Šentjur na prvi stopnički do realizacije

Jure Godler

Sejmarje ni pregnal dež, sv. Miklavž pa obdaril 270 otrok

Jure Godler

Luščenje bučn’c je lokalna značilnost

Jure Godler

Odprli novo podjetniško okno za kraj, občino in regijo

ViP

Muzeji in noč imajo svojo moč

ViP

Za praznično obdaritev izberite Šentjurske dobrote

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več