20.7 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Praznik KS Dramlje

Praznik KS Dramlje že šesto leto združujejo skupaj s člani PGD Dramlje, ki pripravijo gasilsko tekmovanje. Praznovanje so začeli z meddruštvenim tekmovanjem gasilskih desetin v hitri mokri vaji. Po končanem tekmovanju je sledil program ob druženju KS Dramlje ter gasilska veselica. Za uradni del prireditve so poskrbeli pevci Drameljske klape. Sledila sta pozdravna govora predsednika sveta KS Simona Štrajharja in župana občine Šentjur mag. Marka Diacija, ki sta podelila priznanja.

V kategoriji društev je prejela priznanje lovska družina Dramlje – Franci Jager – za uspešno delo pri skrbi za divjad in ohranjanje okolja. LD deluje na območju občin Šentjur, Vojnik in Slovenske Konjice. V kategoriji posameznikov je prejel priznanje Ivan Čede za dolgoletno vsestransko delo z mladimi. Leta 1968 se je začel aktivno ukvarjati s planinstvom. Bil je prvi v Dramljah, ki je začel s planinsko dejavnostjo. V kategoriji posameznik učenec, učenka OŠ Dramlje pa je prejela priznanje Zala Belak za zgledno in uspešno delo v šoli in izven nje v vseh letih šolanja. Poleg odličnega uspeha je Zala vztrajna, natančna, ustvarjalna in zelo prizadevna pri šolskem delu. Dosegla je zlato priznanje za nemško in angleško bralno značko. Odlično pa se je odrezala tudi na raznih šolskih tekmovanjih. Prejela je že več priznanj na športnem področju, med njimi tudi občinsko priznanje za športnico leta. Vsem prejemnikom priznanj so krajani tudi čestitali in jim zaželeli še veliko nadaljnjih uspehov.

S pesmijo ”In vino veritas” pevcev Drameljske klape pa je bil uradni del prireditve tudi končan. Podeljevalca sta priznanja in pokale podelila vsem gasilskim desetinam. Tekmovanja se je udeležilo 25 ekip, in sicer 20 moških in 5 žensk.  Ženske ekipe PGD so osvojile naslednja mesta: 3. mesto Planina, 2. mesto Zreče in 1. mesto Velika Pirešica. V moški konkurenci je bila razrvstitev naslednja: 3. mesto Lokarje I, 2. mesto Zreče II, in 1. mesto Velika Pirešica II. Za konec je sledila še veselica z vse bolj uspešnim domačim ansamblom Mladika, na kateri se je občinstvo ob odlični glasbi vrtelo po plesišču do jutranjih ur. (V. A.)

Sorodne novice

Snežni dan prinesel industrijsko cono in odnesel ministra

ViP

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Tjaša Ferlež

V drugo je lokarska veselica uspela

Tjaša Ferlež

Vreme omogočilo, da je Dobjanska noč uspela

Tjaša Ferlež

Članice GZŠ so se podale na pohod po Dramljah

Tjaša Ferlež

Kletna etaža za inovativen pristop k interpretaciji kulture

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več