5.9 C
Šentjur pri Celju
26/09/2020
sentjur.net

Praznik Občine Dobje: Med 60 najboljšimi občinami v Sloveniji

Dobje, 19. 7. 2015 – Vročinski val je tokrat prikoval marsikaterega Dobjana na dom in senco, zato so udeležbo na osrednji občinski proslavi ob prazniku Občine Dobje branili predvsem visoki gostje. Med njimi smo opazili obe naši državnozborski poslanki Anito Koleša in Jelko Godec, županjo občine Kozje Mileno Krajnc, župana Občine Podčetrtek Petra Misjo in številne druge povabljene goste. Uvodoma so začeli z državno himno, ki jo je zapela solistka Renata Gračnar, na klavirju pa jo je spremljal Mitja Krajnc. Občina Dobje je pričela delovati 1. januarja 1999, po drugem krogu členitve občin, praznik pa občina praznuje 22. julija, kot spomin na dan, ko je državni zbor sprejel zakon o ustanovitvi Občine Dobje.

“Če smo bili pred leti zaskrbljeni zaradi močne kampanje za ukinitev manjših občin, je danes prisotna skrb zaradi stalnega zniževanja višine povprečnine, ki je glavni vir financiranja občin, na drugi strani pa vse večjega pričakovanja občanov za dvig standarda v občini,” je v slavnostnem govoru povedal župan občine Dobje Franc Leskovšek. Dodal je, da je Občina Dobje na podlagi 43 kazalnikov iz statističnih podatkov uvrščena med 60 najboljših občin v državi. Statistični podatki kažejo, da je življenjski standard primerljiv z drugimi, stopnja brezposelnosti je nizka, zato občina težje pridobiva sredstva iz razpisov, kjer se ocenjuje stopnja razvitosti. Pohvalil se je z nekaj novimi pridobitvami – obnovo ceste in mosta v vasi Jesenik v dolžini 2,2 km, zaključena izgradnja povezave vodovodnih omrežij občin Šentjur in Dobje, v prihodnjih dneh pa bo steklo priključevanje novih naročnikov. Zahvalil se je županu mag. Marku Diaciju in Občini Šentjur, ki je bila nosilec investicije. Skupaj s PGD Dobje so izgradili tudi prizidek h gasilskemu domu. Kot največjo letošnjo investicijo pa je omenil nadaljevanje izgradnje ceste Jezerce-Suho-Repuš, kjer je najtežji del terena premagan, kar so uporabniki te ceste pred dnevi proslavili.

Za kulturno popestritev je poskrbela Reneja Sara Centrih, ki se je obiskovalcem predstavila s skladbo Tvoja smer. Občinsko priznanje so zaradi številnih udestvovanj na kulturnem področju in izjemih učnih dosežkov prejele devetošolke Eva Jeran, Reneja Sara Centrih in Neja Fajdiga. Zlato plaketo sta prejeli igralki futsala Anja in Tanja Voga ter sopranistka Renata Gračner. Priznanje Občine Dobje – drugo najvišje občinsko priznanje pa je župan Franc Leskovšek podelil Gasilski zvezi Šentjur. Priznanje sta v imenu GZŠ prejela predsednik GZŠ mag. Janko Cerkvenik in poveljnik GZŠ Martin Cmok. Velik napredek občine je pohvalil tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja.  Za konec pa so zaigrali še Mladi Dobjani, katerim se je pridružil na klarinetu še uradni povezovalec prireditve Peter Frece. Sledila je gasilska veselica, kjer so organizatorji poskrbeli, da nihče ni odšel domov lačen ne žejen. (Jure Godler)

Sorodne novice

V prvi polovici septembra v Šentjurju 16 okužb

ViP

Šolske poti v Dobju pripravljene na šolarje

Jure Godler

Praznik Občine Dobje za zaprtimi vrati

Jure Godler

V Šentjurju unovčenih skoraj 300 bonov, Dobje unovčevalce še čaka

ViP

GZŠ: Imamo že 450 gasilcev operativcev

Tjaša Ferlež

Obudili spomin na Feliksa Smolo – ustanovitelja GZŠ

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več