16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Praznik Občine Dobje za zaprtimi vrati

Dobje, 28. 7. 2020 – Občina Dobje je na slavnostni seji proslavila 21. obletnico delovanja. Vendar tokrat na prireditev, zaradi protikoronskih ukrepov, ni bila vabljena niti javnost niti lokalni mediji, ki takšne protokolarne prireditve navadno pokrivamo (zato tudi prispevek z zamudo). Na prireditev so tako povabili le prejemnike občinskih priznanj, dobjanske občinske svetnike in predstavnico Upravne enote Šentjur.

Uvodoma je slovensko himno zapela mlada dobjanska pevka Reneja Sara Centrih. Na svečani seji so podelili priznanja učencem, ki so dosegali nadpovprečni uspeh v osnovni šoli ter priznanja na podlagi razpisa, ki ga je v ta namen objavila občina. “Naš občinski praznik praznujemo okrnjeno, saj moramo spoštovati usmeritve pristojnih organov za zajezitev epidemije,” je uvodoma povedal župan Občine Dobje Franc Leskovšek. Leta 1998 je državni zbor sprejel zakon o ustanovitvni Občine Dobje.

Križi ustanovitve občine

“Pot do tega dogodka pa je bila težka. Začela je teči 1994 in že takrat je Krajevna skupnost Dobje izrazila željo po ustanoviti lastne občine,” je dodal župan. Samostojno občino so dobjani potrdili na referendumu s 75 % glasov za. Želja se jim je uresničila šele v drugem krogu ter pri ponovno izvedenem referendumu so znova zahtevali svojo občino.Vendar državni zbor znova ni upošteval te odločitve, zato so se pritožili na ustavno sodišče, ki je dobjansko zahtevo potrdilo in naložilo državnemu zboru, da sprejeme zakon o ustanovitvi občine Dobje.

“V Dobju smo v tem času dosegli velik napredek, ki je viden na vseh področjih družbenega življenja v kraju. O tem, da je delovanje občine uspešno, pričajo številni kilometri obnovljenih občinskih cest, gradnje vodovoda, izgradnja vrtca in osnovne šole ter številne sanacije plazov,” je dodal Leskovšek. Letos so zamenjali streho na tamkajšnem kulturnem domu, v prihodnosti pa bodo zamenjali še stavbno pohištvo in dom oblekli z izloacijsko fasado. Sanirali bodo cesto Dobje-Ravno, pridobivajo ponudbe za obnovo igrišča pri osnovni šoli ter kotlovnice v vrtcu.

Priznanja

Priznanje Občine Dobje je prejel Urban Uduč za vodnje številnih aktivnosti in prizadevanj v občini. Zlato plaketo pa je prejel Učiteljski zbor OŠ Dobje pod vodstvom ravnateljice Suzane Plemenitaš za dobro prakso poučevanja z IKT in inovativen ter uspešen način izobraževanja na daljavo. Podelili so tudi priznanja naj učencem. Priznanja so prejeli Lenart Gubenšek, Sara Robič, Taja Leskovšek, Tjaša Zalokar in Zala Koprivc.(Jure Godler, Branko Bezgovšek)

Sorodne novice

Vabilo na cepljenje proti Covid-19

Jure Godler

Spominski znak za požrtvovalnost v roke gasilcev

Tjaša Ferlež

Porast okužb in poziv k pazljivemu ravnanju

Jure Godler

Kako smo precepljeni v občinah Šentjur in Dobje?

ViP

V Dobju župan sprejel najuspešnejše učence

Tjaša Ferlež

ZD Šentjur vabi na brezplačno cepljenje proti Covid-19

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več