14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Praznujejo 30. obletnico delovanja

Šentjur, 30. 3. 2023 – V mesecu marcu so zborovale članice Društva kmečkih žena Mavrica Šentjur. Dobile so se v Gostišču Bohorč, kjer so pregledale dogajanje preteklega leta, si zastavile cilje za tekoče leto, se ob koncu podružile, izmenjale kakšno besedo ter polne dobre volje in optimizma zaključile svoje druženje.

Glavno in uvodno besedo je prevzela predsednica društva Martina Volarič, ki je že dolga leta vodilna nit društva. Kot sama rada pove, da ima ob sebi pridne pomočnice, ki ji stojijo ob strani in ji marljivo pomagajo. Korona čas je tudi v njihovem društvu pustil kar nekaj neizpeljanih ciljev. Zaradi pandemije so se tako kot mnogi morale odpovedati skupnim druženjem, ki pa jim veliko pomenijo. Včasih ne potrebujemo veliko, beseda drug drugemu in čas čisto prehitro mineta, človeku pa pustita tako močen pečat. Ravno v ta namen so se odločile, da se ponovno zberejo na občnem zboru, najprej predelajo formalnosti in nato preidejo na bolj sproščene teme.

Aktivna kmečka dekleta

V preteklem letu so izpeljale kar nekaj aktivnosti. Skupaj so se podale na pohod po Ponikvi, kjer so videle veliko zanimivega. V mesecu aprilu so sodelovale na Šentjurjevem, prav tako pa so sodelovale v tekmovanju v kuhanju kisle juhe. Udeleževale so se tudi jubilejev drugih društev, izletov in se v mesecu juniju tudi same odpravile na strokovno ekskurzijo na Koroško. V mesecu avgustu so na pobudo sosednjega društva sodelovale na tekmovanju v cvrtju in praženju krompirja. Njihove dejavnosti pa so se nadaljevale tudi v jesenskem času.

V letošnjem letu društvo Kmečkih žena Mavrica praznuje 30 let delovanja, kar bodo članice obeležile v mesecu oktobru. Do takrat pa se bodo srečale še na koristnih predavanjih, druženjih, v mesecu aprilu bodo sodelovale na jurjevanju, odpravile pa se bodo tudi na pohod na Rifnik. Poleg naštetega se bodo aktivno povezovale tudi z drugimi društvi iz sosednjih regij.

Vnuki poskrbeli za kulturni program

Poleg formalnosti so za članice pripravili tudi kulturni program. Vnuki nekaterih članic društva so glasbeniki in radi poprimejo za svoje inštrumente. V ta namen sta Rebeka Sovič in Marija Grosek pripravili kratek kulturni vložek, ki je članicam na srečanju polepšal in obogatil program. Poleg članic pa so se občnega zbora udeležili tudi nekateri gostje: župan mag. Marko Diaci, ravnatelj višje strokovne šole Šolskega centra Šentjur mag. Branko Šket, direktor kmetijske zadruge Šentjur Zvonko Pušnik ter članice sosednjih društev kmečkih žena. (Tjaša Ferlež )

Sorodne novice

Gasilski dom dobil nova okna in vhodna vrata

Tjaša Ferlež

Kakšni bodo mladi, je odvisno od vzornikov

Tjaša Ferlež

Člani OZ slovenskih častnikov na 30. rednem občnem zboru

Jure Godler

Naučile so se pripravljati slovenske štruklje

Tjaša Ferlež

Mladinke že tretjič na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

»Moja dežela – lepa in gostoljubna«

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več