29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Pred goriškimi vinogradniki jubilejno leto

Ječovo, 31. marec 2023 – Ob robu prve četrtinke leta so se v društveno in vinogradniško delo minulega zazrli tudi v Vinogradniškem društvu Sveti Urban iz Gorice pri Slivnici. Zaznamovale so ga pokoronsko obujene aktivnosti, naravne neprilike in dobri rezultati pridelka.

Na Turistični kmetiji Žurej v Ječovem je s harmoniko zborovanje odprl sam gospodar Franc Žurej starejši. V vedrem slogu je nadaljeval tudi predsednik društva Milenko Tanšek. Večino aktivnosti jim je namreč uspelo izpeljati. Tradicionalno so opravili rez trte v krožišču v Gorici pri Slivnici in sodelovali na rezitvi v šentjurskem Zgornjem trgu. Ob tem so se tudi izobraževali, se udeležili strokovne ekskurzije na območje Slovenskih Konjic in Zreč, podobna ekskurzija je bila izvedena tudi za pobrateno vinarsko društvo Bednja s sosednje Hrvaške. Na jesen so opravili trgatev na krožišču in sodelovali na tradicionalnem martinovanju Martin na star način na Sveti Heleni.

Vsakoletne dejavnosti želijo izvesti tudi v tem letu. Predsednik društva Milenko Tanšek je izrazil tudi željo, da bi se pri svojem delu bolj pogosto povezovali z društvom Sveta Helena, posebno pri organizaciji strokovnih ekskurzij. Med pomebnimi načrti za letos je tudi obeležitev dvajsete obletnice društva. Praznovanje bo potekalo na Urbanovo nedeljo, 28. maja, pri cerkvi sv. Urbana v Gorici pri Slivnici.

Sorodne novice

Prejeli smo: Obiskali tovarno traktorjev Same

Jure Godler

Urbanski vinogradniki si želijo prapor

ViP

Kurenti vdrli na gasilski občni zbor

ViP

Krožišče v Bukovju bogatejše za vinsko trto

ViP

Potrgali tudi trto v krožišču Gorice pri Slivnici

Jure Godler

Tudi na krožišču obrezali potomko trte

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več