14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Pred goriškimi vinogradniki jubilejno leto

Ječovo, 31. marec 2023 – Ob robu prve četrtinke leta so se v društveno in vinogradniško delo minulega zazrli tudi v Vinogradniškem društvu Sveti Urban iz Gorice pri Slivnici. Zaznamovale so ga pokoronsko obujene aktivnosti, naravne neprilike in dobri rezultati pridelka.

Na Turistični kmetiji Žurej v Ječovem je s harmoniko zborovanje odprl sam gospodar Franc Žurej starejši. V vedrem slogu je nadaljeval tudi predsednik društva Milenko Tanšek. Večino aktivnosti jim je namreč uspelo izpeljati. Tradicionalno so opravili rez trte v krožišču v Gorici pri Slivnici in sodelovali na rezitvi v šentjurskem Zgornjem trgu. Ob tem so se tudi izobraževali, se udeležili strokovne ekskurzije na območje Slovenskih Konjic in Zreč, podobna ekskurzija je bila izvedena tudi za pobrateno vinarsko društvo Bednja s sosednje Hrvaške. Na jesen so opravili trgatev na krožišču in sodelovali na tradicionalnem martinovanju Martin na star način na Sveti Heleni.

Vsakoletne dejavnosti želijo izvesti tudi v tem letu. Predsednik društva Milenko Tanšek je izrazil tudi željo, da bi se pri svojem delu bolj pogosto povezovali z društvom Sveta Helena, posebno pri organizaciji strokovnih ekskurzij. Med pomebnimi načrti za letos je tudi obeležitev dvajsete obletnice društva. Praznovanje bo potekalo na Urbanovo nedeljo, 28. maja, pri cerkvi sv. Urbana v Gorici pri Slivnici.

Sorodne novice

Tudi na krožišču obrezali potomko trte

Jure Godler

Kakšni bodo mladi, je odvisno od vzornikov

Tjaša Ferlež

Nova kmetijska ministrica na ogledu škode po toči

ViP

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Milenko Tanšek: “Na domačih tleh se počutim svobodnega”

Jure Godler

Okrnjena zasedba vinogradnikov potrgala grozdje na krožišču

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več